| blackbird000 a întrebat:

Credeti ca spalarea zilnica a parului reprezinta unul dintre factorii ce cauzeaza matreata?

Răspuns Câştigător
| Felix2009 a răspuns:

Nu, matreata nu apare din cauza spalarii zilnice a parului si nu are legatura cu aceasta. Este important pentru tine sa nu uiti ca exista sampoane anti -matreata, unele chiar pentru spalari dese, care te scapa de inconvenientele datorate matretii

| blackbird000 explică (pentru Felix2009):

Am 15 ani si nu am avut niciodata matreata pana in ultima perioada in care am obisnuit sa imi spal zilnic parul.Am ramas usor socata, pentru ca nu priveam atat de bine persoanele cu "pitiriazis"Eu una imi vreau vechiul scalp inapoi.

4 răspunsuri:
| libertat a răspuns:

Nu cauzeaza matreata insa totusi nu e bbine se spalarea xilnica a paruluiblushing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pitiriazis-ul, a carui denumire curenta este matreata, este una din cele mai curente boli ale pielii capului, afectand atat barbatii cat si femeile de orice varsta. Nu trebuie sa confunzi matreata cu scalpul uscat (insuficienta uleiurilor naturale la nivelul scalpului).

Matreata este semnul unei micoze pe pielea capului si nu este contagioasa. Barbatii sunt mai expusi decat femeile la riscul de a face matreata deoarece barbatul produce in mod natural mai mult sebum.

Cauza exacta a acestei boli este incerta, insa ea poate rezulta ca urmare a unui traumatism, a stresului, a unei modificari hormonale, dupa ingerarea de glucide, ca urmare a infectiilor sau a unei carente de vitamina B sau acizi grasi esentiali.

| SupPeeps a răspuns:

Daca folosesti un sampon agresiv, da. Incearca un sampon pentru copii daca te speli zilnic, daca nu, odata la 2-3 zile.