Da. De fapt sunt pe jumatate atee, insa cred ca nimic nu e intamplator. Si mi s-a "intamplat" chiar mie anumite lucruri, care pe moment nu aveau sens, iar mai tarziu, acea intalnire, mi-a schimbat ziua, sau m-a salvat de la un accident. Nu cred ca Dumnezeu decide cine ce sa faca, oricum...noi facem ce vrem(cealalta jumatate de credinta din mine tipa ca poate doar vrea sa ne faca sa credem ca facem ce vrem.) nu suntem pionii nimanui, iar "intamplarile" ajung sa nu mai para niste intamplari, ci fapte bine stabilite de catre cineva sau ceva, iar asta se poate numi..inceputul unei discutii luuungi despre religie . Nu, serios...cred ca nimic nu e intamplator, cred in destin si mai cred ca destin nu inseamna intamplator.
Eu cred în destin, nu în coincidențe. Îmi place enorm o "părticică" extrasă din Alchimistul, unde Paulo Coelho exprimă exact ce simte:
" There is always someone in the world waiting for someone else, whether in the middle of the desert or in the heart of some big city. And when these two people’s paths cross and their eyes meet, the whole of the past and the whole of the future lose all importance, and there only exists that moment and that incredible certainty that everything under the Sun was written by the very same Hand."
Cuvintele lui spun tot...Ba chiar îți oferă un răspuns și ție, referitor la întrebarea postată Ar fi de prisos alte cuvinte...
D-zeu iti scoate persoana potrivita in calea ta dar te lasa sa iei tu decizia daca vrei sa fi cu acea persoana sau nu!
Asa cum in viata ne lasa sa decidem ce vrem sa facem cu viata noastra. Binenteles dupa deciziile noastre vom da socoteala Lui...
Ar mai fi un citat care oarecum iti va raspunde la aceasta intrebare : "D-zeu iti da, dar nu iti baga si in sac". Prin asta putem intelege ca mai mult depinde de noi si de alegerea pe care o facem, putem sa intalnim persoane care sa legam o prietenie stransa pe viata, sau sa le dam cu piciorul si sa le pierdem din cauza orgoliului nostru sau alte motive. In general ai vazut ca nu stiu cum se face ca vrem sa fim prieteni fix cu cei carora nu le pasa, sau ne indragostim de cei care pentru ei suntem inexistenti. Deci totul pleaca si de la alegerea noastra..noi alegem ce, cum, cand, unde trebuie doar sa fim atenti la oportunitatile primite!