| croissant a întrebat:

Credeti in puteri supranaturale? De ce?

Răspuns Câştigător
| 1112 a răspuns:

. Nu. happy. Pentru ca nu mi s.a intamplat niciodata ceva care sa imi schimbe parerea.

7 răspunsuri:
| Ƨirenia a răspuns:

Si da si nu.
...

evenso
| evenso a răspuns:

Sincera sa fiu, nu prea cred in puteri supranaturale, ma depaseste.

| Pufffx a răspuns:

Pana nu ti se intampla ceva nu crezi...mie nu mi s-a intamplat deci raspunsu e si da si nu.

| Andreeaa19 a răspuns:

Bună,
Pai "puterile supranaturale" sunt capacitati de cunoastere si de actiune nemijlocita ale fiintelor umane sau non-umane, care atesta faptul ca tot ce exista in acest univers este multidimenstional:).
Puterile supranaturale sunt efecte ale accesului la functionarea holografica, nondualista sau divina (accesul la Altar; aprinderea focului sacru). Acest lucru este recunoscut atunci cand aceste capacitati sunt numite cenusa sacra(in lb. skrt.: "vibhuti"), daruri.
Afirmatia privind puterea mintii asupra materiei este o eroare fiindca nimeni nu poate misca un obiect actionand asupra umbrei acestuia si aceasta greseala este datorata captivitatii in realitatea secunda(a mintii si timpului).

Fiinta umana are acces la doua tipuri de cunoastere si de putere.
Primul tip de cunoastere este cea mijlocita("a privi") de proiectiile(umbrele) de pe ecranul mental ("peretele pesterii", despre care vorbea Socrate discipolilor sai, consemnata in "alegoria pesterii" de Platon in Republica VII). Aceasta cunoastere se realizeaza cu ajutorul portilor senzoriale si a procesarii mentale( inductie, deductie, memorie, conceptualizare, imaginatie) si este eliminata, chiar daca este corecta(conforma cu realitatea), in toate traditiile spirituale care vizeaza eliberarea(moksha), fiindca ramane prizoniera in realitatea secunda. Vezi articolul dedicat acestui subiect: O REALITATE SEPARATA/ A SEPARATE REALITY http://www.scribd.com/doc/27464855/.
Cel de-al doilea tip este cunoasterea nemijlocita sau directa ("a vedea") si ea se realizeaza prin "cunoastere de sine", fara a apela la mijlocire: simturi, memorie, imaginatie si la gandire(minte, ganduri). Iisus, Socrate, Patanjali, Lao Tzu, Buddha, Ramana Maharshi au vorbit despre calea de a realiza starea de functionare nondualista(in care dispare prapastia subiect-obiect), numita si starea in care se manifesta operare divina sau holografica, in care se manifesta cunoasterea de sine. Vedeti articolul dedicat acestui subiect pe situl: http://divinefunctioning.ning.com
si in articolul :
Functionarea Nondualista, Divina sau Holografica in transa mistica si in iubirea autentica: http://www.scribd.com/doc/26757511/.
Mai pe scurt nu sunt pasionată de aşă ceva, nu ma atrage si nici nu ma intereseaza, dar ca atare, pot spune pe deoparte ca da, cred in puteri supranatuale, tocmai dovedindu-ti de ce. Si un raspuns mai scurt ar fi asta Puterile supranaturale (siddhis) pot fi obtinute prin nastere (janman), droguri (aushadhi), incantatii (mantra), asceza (tapas) si transa (samadhi). Sper că a fost un raspuns bun :)!

| tpuforyou a răspuns:

Nu!

| caterinasmile a răspuns:

Sincer eu cred. Nu mi s-a intamplat dar cred. Nu poti stii ce a lasat Dumnezeu pe Pamant.

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Nu. Nu exista lucruri supranaturale, ci doar falsuri sau lucruri naturale neexplicate.

Întrebări similare