Eu am început cu 3kg și acum ridic cu 7.5kg la biceps iar ca să mă antrenez ridic cu 10 dar mă fortez însă în timp o să ajung să ridic cu 10 lejer și tot așa. am crescut cu 1.5kg/2kg în greutatea ganterei. Important e să poți face maxim 8 repetări pe serie. Dacă faci mai mult de 8 repetări mai urci greutatea. Și trebuie să faci 4 serii a câte 8 repetări cu 30 de secunde pauză.
Incepi cu putin, daca tu poti ridica maxim 40kg ( un exemplu ), iti iei niste gantere de 10. Si usor usor, cresti, iti iei de 20, 30.
Eu m-am crezut mare musculos, si mi-am comandat o gantera hexagonala de 15kg, nereglabila, cauciucata... Si am pierdut vreo 40 de lei pentru retur (transportul). A fost 200 de lei.
Cand am vazut ca este la Decathlon gantere reglabile de 10kg, din metal (otel si fier), la 150 de lei... :)))) Credeam ca e teapa. Iti recomand. Pentru piept folosesc 10kg, restul exercitiilor 8kg. Isi merita si ultimul banut, serios. Pe eMAG vad una singura la 100 de lei, din metal, 10kg. Aici cu 150 iti iei set, iar barele is cu filet. Nu ca le fac reclama, dar sunt foarte multumit si mi-as dori sa se bucure mai multi de calitatea si pretul lor.
http://m.decathlon.ro/p/8018574_set-greutati-20-kg.html
Sunt cei mai buni! :D
Succes!
Dupa ce ti le iei, daca is reglabile, testezi sa vezi care greutate ti-e cea mai potrivita. Numai bine!