| ZiZi_ZDiana_1912 a întrebat:

Cu ce m-ar putea afecta in viitor/la scoala daca nu fac ora de religie? Ma refer la facultati etc., se poate sa nu se mai faca din semestrul 2 si nu din urmatorul an scolar? Va multumesc

3 răspunsuri:
| gratargratar a răspuns:

Te afecteaza pentru ca iti scazi singura media... de obicei toata lumea ia la religie 9 sau 10. La facultati n-are importanta daca ai facut religie sau nu, doar daca vrei sa faci teologia.

In sfarsit, efectele mai tin de evolutia ta ca persoana. Cunosc multe persoane carora le pare rau ca n-au invatat la timpul potrivit mai multe despre Biserica si Dumnezeu.

Religia este optionala. Poti sa nu o mai faci din sem. 2 daca parintii sunt de acord si depun o cerere in acest sens.

| Valentina400 a răspuns:

Buna! Daca nu dai la teologie,nu iti afecteaza cu nimic! Dar eu zic ca trebuie sa o faci daca esti crestin ortodox si nu de alta religie, nu neaparat pentru scoala, ci pentru tine! Oricum cel mai bine ar fi sa participi la ora de religie pentru ca in acelasi timp iti mareste media! In schimb, daca esti de alta religie, poate unul din parinti sa depuna o cerere pentru a nu participa la aceasta ora!

| ZiZi_ZDiana_1912 explică (pentru Valentina400):

Sunt crestin ortodox, acesta este si motivul. Doamna mea de religie promoveaza sectele si da la "muzica" sectara in clasa. Am si o inregistrare in care spune ca ortodoxia nu mai este credinta adevarata si de ex, "penticostalii ajung mai degraba in rai". Nu mai suport sa o aud. Am fost timp de 2 ani de zile olimpica la olimpiada de religie, dar se pare ca acum la ore avem doar hinduismul si budismul si alte lucrari ale celor rai. Ducandu-ma la Biserica si citind vietiile Sfintilor Parinti, nu am o viata departata de Dumnezeu in niciun caz. Doar ca nu mai suport minciunile doamnei. Si cand i-am spus ca nu are dreptate si ca ortodoxia ne salveaza, a spus lucruri gen : "toate bibliile si religiile sunt la fel; duc la acelasi dumnezeu etc..." Eu, sincer, nu mai suport minciunile si de aceea nu mai vreau sa fac istoria religiilor dintr-un punct rau de vedere in scoala. Am vrut sa dau si la seminarul teologic, dar m-am izbit de :"Bucuria ecumenismului". As vrea sa ma duc la teologie la facultate, dar tare imi e frica sa nu dau de al de ea si alte catastrofe care stalcesc credinta adevarata ortodoxa. Imi dai niste sfaturi te rog, daca vrei desigur.