BUNA
1.daca te pricepi la Romana,limbi straine(engleza,franceza si ft important latina),si nu prea le ai cu mate,fizica sau chiimie,filologia e locul tau! dai teza la romana,latina, engleza sau franceza la alegerea ta, isto sau geogra tot alegerea ta!
2. daca te pricepi la romana,limbi straine(cel mai important engleza si franceza),si ai o gandire logica dezvoltata,insa nu prea le ai la mate fizica si chimie du-te la stiinte sociale! dai teza la romana, engleza sau franceza, isto sau geogra la alegerea ta si logica!
Aceste 2 profile enumerate mai sus (filo si sociale)sunt aproape identice, doar ca la filologie faci mai multa latina, iar la sociale mai multa logica.In rest la ambele sunt doar 2 ore pe saptamana de mate si una de fizica, una de chimie.In plus, dintr-a 11-a nu mai faci deloc fizica si chimie! Tu alegi pe care din aceste doua vrei sa il alegi,gandindu-te ce vrei sa faci mai mult, logica sau latina, e singura chestie ce le diferentiaza
3. daca te pricepi la matematica si la informatica,insa nu le ai la limbi straine si romana du-te la mate info! Dai teza la matematica,informatica, romana, si alegi tu o materie dintre bio chimie si fizica
3. daca le ai la chimie si fizica mai ales,dar si la mate si nu prea te pricepi la romana si limbi straine du-te la stiinte ale naturii! dai teza la romana, mate, si alegi doua dintre bio chimie si fizica!
asta e tot succes:*
Filologia (cuvânt provenit din greaca veche, φιλολογίa, compus din philos „prieten, iubitor de" și logos „cuvânt, vorbă") a fost considerată, într-o accepțiune largă, știința care se ocupă cu studiul culturii scrise a popoarelor, în special cu studiul textelor arhaice (Paleografie și Epigrafie) și al operelor literare (care conține și aspecte culturale, istorice, etnolingvistice, religioase, politice, economice etc.), din punctul de vedere al limbii, al influențelor suferite, al modului în care ni s-au transmis etc., precum și cu editarea acestora. În sensul restrâns al termenului, filologia înseamnă critica textelor și tehnica edițiilor.
Filologia se împarte în filologie nouă și filologie clasică (sau veche).
Filologia se ocupa in general cu limba si literatura romana. daca optezi pentru un profil de filologie, trebuie sa mai inveti 2 limbi straine pe parcursul anilor de liceu.la una dintre acestea vei avea teza. tezele sunt la romana, latina, engleza/franceza si istorie sau geografie.cat despre media de admitere, depinde de liceu, dar in general un liceu care se respecta are medie de la 7-8 in sus.
Eu am fost in clasa a 9a la profilul „filologie". Se bazeaza foarte mult pe limba romana, franceza(engleza) depinde de prima ta limba care ai studiat-o, latina multa. si istorie sau geografie! Tezele se dau la istorie, romana, franceza(engleza), istorie(geografie). Este un profil ok Poti deveni profesoara de lb romana cu ajutorul facultatii de limbi.