Dacă ai știi aria triunghiului dreptunghic ar fi banal. Aria triunghiului dreptunghic e c1*c2/2 și dacă e isoscel înseamnă că c1=c2. deci ai de făcut un simplu calcul c pătrat/2=x(ce valoare ai tu la arie). E așa greu să cauți pe google aria aia sau aplicația creier nu funcționează bine și nu ești în stare să înlocuiești niște valori?
Dacă nu poți să cauți pe google deduci aria. Un triunghi dreptunghic are un unghi de 90 de grade. Dacă pui unul peste altul 2 triunghiuri dreptunghice congruente unite de ipotenuza lor obții un dreptunghi de lungime c1 și lățime c2. Aria dreptunghiului este c1*c2(pe asta nu mai stau să ți-o explic) și un triunghi de al tău ca suprafață e jumate din dreptunghi deci c1*c2/2. Nu ați făcut asta la școală?
Nu ai inteles.Eu caut cum sa aflu latura unui triunghi dreptunghic isocel daca cunosc aria.In cazul meu aria este egal cu 72cm.
Păi așa faci latura. Ești paralelă? Sau nu știi ce e aia latură? Nu știi că c1 și c2 sunt catetele și i ipotenuza? Trebuia să știi din clasele primare ce e aia latură.
Dacă ți-aș fi profesor ți-aș pune nota 3.
Https://www.google.ro/......ps?/search
În imaginea asta a, b, c sunt laturile unde a, b - catete, c - ipotenuza.
Încearcă omul să vă explice ceva să și înțelegeți ce faceți acolo și repede, că nu asta ți-a cerut. Mai pe înțelesul tău că văd că refuzi să gândești. Primul răspuns cel premiat e rezolvarea în sine. După eu ca să te fac să înțelegi de ce aria se calculează așa ți-am demonstrat căci cred că profesorul tău nu s-a dichisit să o facă căci văd că nu prea gândești cum trebuie o problemă de matematică. Tu trebuie să știi de ce e așa, nu că e așa și gata. Revizuiește-ți modul de a învăța matematică și orice știință exactă căci nu ești la română când înveți papagal o poezie și fă-o cât ai timp că după îți va fi din ce în ce mai greu să te desparți de mecanisme căci lucrurile se vor complica. E spre binele tău. Învață să gândești.
DjShaorma întreabă:
أحب_دينيسا_أحب_دي... întreabă:
dhdjdjs întreabă:
Tooooo întreabă:
anonim_4396 întreabă: