| Aleeeeeeee a întrebat:

Cum am spus şi în întrebarea trecută mi-e frică de dentist, şi ieri am aflat că trebuie să port aparat dentar (ştiam că e posibil dar speram să nu fie mare nevoie). Chair îmi e frică, ce să fac să scap de fobia asta. Îmi e fircă să-mi scot un dinte da' să-mi pun aparat crying mai ales că trebuie să-mi plombeze doi dinţi şi să-mi scoată o masea, poate chiar mai multe crying. Câteva sfaturi straight face

6 răspunsuri:
| SMaricel a răspuns:

Stai linistita, mai usor e sa-ti puna aparatul decat sa-ti scoata dintilaughing
Dar oricum, cand iti va scoate dinti nu vei simti nimic pentru te amortizeaza,

| pufulete_5719 a răspuns:

Buna lili...eu port apara dentar, la sfarsitul lui august fac 2 ani de acnd ii port...si mie imi era frica la inceput dar foarte putinstraight face.Dar sa stii ca daca iti scoate un dinte doi sau tii plombeaza nu doare deloc.De exemplu pe mine m-a operat la doi canini care nu-mi cresteau, dar ma anesteziatbig grin pentru ca trebuia sa-mi taie gingia.Ma rog iti dai seama ca n-am simtit absolut nimic.Eu te sfatuesc sa nu-ti faci nici o grija pentru ca multe fete ar vrea sa aiba un zambet frumos si nu-l pot avea ca nu au posibilitatea de as pune aparat dentar.

(p.s daca vrei sa iti mai povstesc ceva sau eu stiu sa ma mai intrebi ceva lasa-mi id tau printr-un msjhee hee

| mysteriouswoman6905 a răspuns:

Nu-ti face griji mie mi-a scos dentistul dintii, mi-a pus plombe si am si aparat...crede-ma,nu doare foarte tare.In 5 minute nici n-o sa stii de durere.BAFTA!

| kissbaby a răspuns:

Buna! Deci... Eu am aparat dentar din clasa 1 acum sunt in clasa a 8! Doi ani am stat fara el dar apoi mi l-am pus inapoi. Iti dai seama ca o data la 2 saptamani timp de 5-6 ani am fost la dentist.Si mie la inceput imi era foarte frica dar nu ai de ce sa te temi acum cand ma duc sunt foarte lejera de parca m-as duce in vizita la cineva. Si mie mi-a scos foarte multi dinti dar nu te va durea absolut deloc pentru ca iti face anestezie, faza cu plomba nu o sa te doara pentru ca o sa-ti faca iar anestezia iar aparatul... n-am sa te mintva trebui sa inveti sa vorbesti corect pentru ca la inceput vei vorbi sasait. Dar te obisnuiesti in cele di urma.Siiii o data pe saptamana va trebui sa iti invarte dentisul la aparat o cheita deci va trebui sa te duci saptamanal sau o data la 2 saptamani.Dar in concluzie,, crede-ma nimeni nu stie mai bine decat mine ce e ala aparat dentar (am purtat 6 ani si mai am de purtat inca unul si sa nu-ti fie teama ca nu patesti nimic!
Sper ca te-am ajutat PA-pa:X!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
În prezent în cabinetele stomatologice nu se mai folosesc ustensile și materiale care te înfiorau când le vedeai. Totul este modern, durerea este înlăturată foarte ușor și se lucrează blând fără a face pacientul să plângă sau să urle de durere.
Mergi și fă-ți dantura frumoasă.
Pa, pa.

| JustMeAndy a răspuns:

Pai nu stiu sigur ce te-ar putea ajuta eu dintre toate cabinetele medicale cel mai des merg la dentist, adica dentista este un fel de prietena de familie si am incredere adica pana la urma vorba aia "Sufera baba la frumusete". Probabil conteaza si relatia cu dentistul ca daca este un om rece mai degraba iti este frica de el decat sa iti placa sa mergi. Probabil ar trebui sa mergi mai des, daca merge vreun apropiat sa il rogi sa te ia si pe tine ca doar nu o sa se supere dentistul daca are spectatori. O sa afli ca nu moare nimeni si ca nu doare si gata. Si eu cred ca o sa imi pun aparat dar deocamdata trebuie sa mai astept succes cu asta si nu uita pretul : dantura perfecta, adica tu chiar nu ai vrea sa ai dinti frumosi si drepti ca cei de la Hollywood eu cred ca da. Asa ca mergi si pune-ti aparatul curaj ca nu se intampla nimic rau.Succes!