| DianaLavi1 a întrebat:

Cum as putea ajuta o persoana abuzata? Am o vecina, are 16 ani. De curand a murit mama ei si statul a dat-o tatalui( cu care ea nu a tinut legatura mai deloc- caci parintii nu erau casatoriti) Si o trateaza oribil, adica ca sa se razbune pe ea... pentru ca statul i-a dat-o in cutodie. Si o cearta din orice, el decide cat mananca si ce, i-a interzis sa iasa cu prietenii, i-a interzis sa isi ia cainele cu ea. O forteaza sa umble pe jos kilometri intregi cu el( el face asta zilnic pentru a se mentine) De fiecare data cand ea, saraca, se plange si plange, el ii zice: ai vrut la mine, te-ai plans ca nu vrei la orfelinat, ci la tată. Acum ma ai si stai cu mine si accepta tot. Politia spune ca atata vreme cat nu e abuz fizic sau sexual, nu poate face prea multe, ca el teoretic nu ii face nimic rau. O uraste pentru ca a fost nevoit s-o ia in custodie. Ce sa fac pentru ea?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu nu poti sa faci nimic!
Judecatorul a decis si fata se supune.
De fapt fetei chiar nu i se face nimic rau!
Din ce ai descris aici, trag concluzia ca tatal ei face totul in favoarea fetei, sa o puna pe picioare cu sanatatea (miscare multa, mancare mai putina si mai sanatoasa), eliminat prietenii care o distrag de la scoala si o viata sanatoasa si normala.
Evident ac fetei nu-i convine militaria asta, ca nu mai este lasata sa faca ce vrea ea, sa manance toate porcarile sa piarda timpul golanind cu prietenii samd.
Nu cred ca o uraste deloc, dimpotriva, vad ca-i pasa foarte mult, de aceea o invata si-i impune un ritm de viata sanatos!
Cred ca fata asta merita o sansa sanatoasa, alaturi de tatal ei si se pare ca tocmai a primit-o.

| DianaLavi1 explică (pentru Violleta2022):

Nu e asa. Ii repeta mereu ca nu o iubeste si ca e in plus. Ii da intentionat mancare care stie ca ei nu-i place si nu are de ce sa o faca sa traiasca sanatos din moment ce, din cate am inteles, fata face balet de ani de zile. Adica e slaba, iar de prieteni nu stiu ce prieteni are.

| Violleta2022 a răspuns (pentru DianaLavi1):

Normal, daca fata este invatat sa manace zilnic cartofi prajiti si carne si acum i se da hrana sanatoasa cu multe legume si fructe, este evident ca nu-i place, dar asta nu inseamna ca nu-i da hrana sanatoasa.
Probabil situatia poate fii judecata de un tribunal si daca tatal vine cu argumente clare care dovedesc ca o hraneste si o forteaza sa manace ce este santos, in loc de porcarii, sau nu accepta sa o lasa pe strada sa golaneasca, atunci nu cred ca ar avea nimeni de ce sa intervina in judecata tatalui.
Se stie ca, copii rasfatati ajung sa minta tocmai pentru a capata ce vor.
Personal, nu cred ca i se face nici un rau, prin a fii fortata sa faca sport, care-i vital la varsta asta, a mancat mai putin si santos si a elimina proteneii, evitandu-se stricarea comportamentului si caracterului copilului, care la 16 ani este extrem de usor influentabil.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Incurajeaza-o sa stea de vorba cu noi. Vrem sa o ajutam sa ii fie mai bine.
Poate primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul ei de discutii sau poate fi prietenul ei atunci cand se confrunta cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care se confrunta reprezinta subiecte delicate si s-ar putea simti in largul sau mai degraba in mediul online, indrum-o sa ne transmita mesajul la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poate primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa ajutam!

| gaby0512 a răspuns:

Da-mi te rog un mesaj in privat vreau sa vb mai multe despre fata asta

| DianaLavi1 explică (pentru gaby0512):

Am incercat, nu merge inboxul. Nu stiu ce as putea sa iti spun. Eu nu o cunosc. SUnt la facultate in alt oras si stau aici de o luna de cand a inceput facultatea. Deci asta e tot ce stiu, nu cunosc istoricul. Adica fata duce o viata normala. Merge la scoala, nu e batuta sau intimidata, dar tatal ei nu o vrea. Eu cred ca spera ca ea sa plece de la el

| gaby0512 a răspuns (pentru DianaLavi1):

Ai Facebook sau whatsapp