| AuraRoșuBândușa a întrebat:

Cum as putea invata mai usor si cum as putea lua note mari, vreau ca anul acesta sa scot o medie mare poate chiar de premiu. Am dat tot ce am avut mai bun, am invatat si tot timpul liber l-am ocupat cu asta. La ultimul test pentru care invatasem si chiar credeam ca voi lua o nota mare am luat 5 si asta nu a picat prea bine. Deci voi ce ziceti, cum as putea sa inteleg mai bine lectiile? Si sa iau note mari?

Răspuns Câştigător
| Vali981816 a răspuns:

Nu ai luat notă mare pentru că ai învățat mecani, nu logic. Dacă vrei să iei note mari învață cu plăcere și trebuie să te atragă cu ceva ceea ce vrei tu să înveți, nu doar de dragul de a lua note mari pentru că dacă încerci să înveți doar pentru asta nu vei putea învăța logic, vei reține totul ca un papagal și nu te ajută să ții minte pe termen lung. Eu zic să-ți găsești metoda ta preferată prin care poți învăța, poate reții mai mult din ce spune proful/profa în clasă sau poate înveți mai bine când citești tu acasă etc., găsește metoda care crezi că te ajută și apucă-te de treabă, și depidne mult și de profesor cum îți predă, dacă e un profesor bun ar trebui ca după ce ți-a predat lecția să te facă așa curioasă și fascinată de lecție încât atunci când ajungi acasă chiar de nu ți-a dat tema te vei informa și mai mult despre acea lecție laughing, dar dacă e genul ala care nu prea îți stârnește interesul învață acasă studiind singură. O metodă bună de învățat e in grup, deoarece dacă cineva nu înțelege ceva te pot ajuta ceilalți. Vezi tu, alege metoda care te face să te simți în largul tău laughing

1 răspuns:
| Catalina990099 a răspuns:

Fii foarte atent in clasa, cand profesorul preda.
Intreaba unde nu înțelegi chiar de va trebui sa iti explice de 10 ori.
Invata logic, nu mecanic.
Axează-te pe ideile principale cand înveți.