| piticutz a întrebat:

Cum as putea sa fac o persoana sa nu mai bea si sa fumeze? Nu as vrea sa-l indepartez de mine dar nici sa-l las sa-si continue obiceiurile...

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer happy eu am incercat sa fac o persoana sa nu mai fumeze. sa nu se mai drogheze! Am reusit. pentru ca am inceput sa vorbim despre chestia asta... Si am pus in fata multe cazuri negative care s`au intamplat cu diferite persoane. de la dependenta pana la moarte // la inceput aceasta persoana a facut asta numai si numai pentru mine... dar cu timpul si-a dat seama ca este mult mai bine asa. si acum imi multumese in fiecare zi a vietzii. Si eu am fost fumatoare... dar cand am fost destul de sigura sa fac alte persoane sa nu mai aiba aceste vicii... m-am lasat mai intai eu de fumat. Spune`i ca aceste vicii nu te fac mai interesant. si sincer. sunt niste PROSTII

6 răspunsuri:
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Nu poti asa usor. Realitatea este cea mai mare provocare, iar oamenii iau decizii dupa judecata proprie si sunt atasati de obiceiurile lor. Tu ce preferi? Sa il ai alaturi asa cum este sau sa fumeze si sa bea departe de tine? Nu poti iubi pe cineva fara sa il accepti asa cum este, si nici nu vei face vreun bine daca il bati la cap. Fiecare renunta la fumat cand ii vine momentul. Cu bautura, trebuie gasit un inlocuitor. Reprosand nu ajungi nicaieri. Daca l-ai convinge sa faca sport, poate te apropii.

| PauLa.M a răspuns:

Exista 2 lucruri pe care oamenii vor fi gata sa le creada
Despre oricine
si
unul este acela ca s a apucat de baut!

| yuli10 a răspuns:

Ia gandeste-te putin in perspectiva; face ceva rau daca fumeaza? zi mersi ca nu face altceva! cat despre bautura convinge-l sa bea cu masura, nu sa renunte la viciu in totalitate. asa nu o sa il indepartezi, dar nu o sa iti faci nici griji.

sau ai putea sa ii zici povestea asta :

Mama, am iesit cu prietenii.
Am mers cu totii la o petrecere. Eram cu totii atat de veseli si bine-dispusi... si totusi mi-am adus aminte ce mi-ai spus: **SA NU BEAU ALCOOL**. Mi-ai cerut sa nu beau, stiind ca trebuie sa conduc masina la intoarcere, si atunci am baut doar un Sprite.

Am fost foarte mandra de mine, ca te-am ascultat. Cu drag mi-ai sugerat sa nu beau daca trebuie sa conduc, contrar a ceea ce-mi spun acum cu insistenta prietenii... Cred ca am facut alegerea corecta si sfatul tau a fost bun.

Cand s-a terminat petrecerea, am plecat cu totii, unii conducand desi bausera, fara a fi apti pentru asta.

Eu am intrat in masina, cu siguranta unei persoane care e in forma. Nu puteam sa-mi imaginez, mama, ca ma astepta... ceva... neasteptat!

Acum sunt aici, intinsa pe asfalt si aud un politist care spune: "baiatul care a provocat accidentul era beat".

Mama, vocea lui mi se pare atat de indepartata... Sangele meu e intins peste tot, si incerc din toate puterile mele sa nu plang.

Aud medicii care spun: **"Aceasta fata nu va supravietui".**

Sunt sigura ca baiatul care conducea cealalta masina nici macar nu-si putea imagina... in timp ce gonea cu viteza maxima...
El a decis sa bea si eu trebuie sa mor...

De ce oamenii fac toate acestea, mama? Stiind foarte bine ca pot distruge alte vieti?

Durerea o simt ca pe un milion de pumnale care-mi sunt infipte toate odata. Spune-i surorii mele sa nu se sperie, spune-i tatalui sa fie tare.

Cineva trebuia sa-i spuna acelui baiat ca nu poate conduce masina dupa ce a baut.
Poate daca ai lui i-ar fi spus toate astea, eu acum n-as fi murit...

Respiratia mea incepe sa fie din ce in ce mai slaba, si incepe sa-mi fie frica.

Acestea sunt ultimele mele momente, si ma simt atat de... disperata...

Mi-ar fi placut sa pot sa te imbratisez, mama, in timp ce sunt intinsa aici pe asfalt, murind...
Mi-ar placea sa-ti spun ca te iubesc...

Te iubesc... adio.

**ACESTE RANDURI AU FOST SCRISE DE O JURNALISTA PREZENTA LA FATA ACCIDENTULUI.**

| piticutz explică:

Practica sporturi...si anturaju ala is cei mai buni prieteni ai lui nu am cum sa-i indepartez...

Răspuns utilizator avertizat
| Skylerx a răspuns:

Dar ii spui si tu sa ia medicamente, ii spui ca sunt bomboane mentolate si apoi nu va mai bea si fuma, dar si doar daca bea in exces e rau