Simplu, incepi prin a-ti saluta colegii si care-ti place poti invata sa deschizi gura si sa-l intrebi ce face, cum este vremea samd.
la scoala se leaga cele mai rapide relatii.
Pui o intrebare colegului de banca, sau fetei din fata ta...si rapid poti lega o conversatie, daca iti impui sa fii politicoasa si sa vorbesti frumos, in cateva zile te alegi cu un prieten, sau chiar mai multi.
De parca colectivitatea din scoli mai este ca pe vremea ta
In ziua de azi majoritatea copiilor fumeaza, beau, asculta trap mizerabil, injură, mai ales fetele, daca stii ce le debiteaza mintea doamne fereste. Ea fiind introvertita, clar nu este acceptată de un asemenea tip de adolescenti nesimtiti, si cum am zis, majoritatea din colectivitatea scolilor sunt asa.
Daca chiar avea colegi cuminti și care stiu si altceva sa faca in afara de ce am mentionat mai sus, nu mai punea intrebarea aici. Mai bine ii spuneai strict sa-si caute prieteni sau sa converseze, in alte locuri sau colective, nu musai in scoala
A intrebat cum sa-si faca prieteni, nu ce se intampla la ea in scoala, ce fac copii in pauza samd.
Buna.Daca inca esti la scoala poti sa te inscrii la oricare activitati extrascolare te atrag, poate chiar la voluntariat? Acolo se fac de obicei tot felul de joculete care incurajeaza socializarea si te imping sa iesi din zona de confort.Plus, face bine nu doar pentru dezvoltarea ta personala si ci pentru CV, in caz ca ai nevoie.Pe vremea mea nu era cine stie ce dar am inteles ca acum e o regula nescrisa ca trebuie din astea, de aceea mamele isi inscriu copiii la diverse.
Gasesti oameni care sa iti extinda zona de confort. Sa faceti click la niste pasiuni esentiale.
Introversiunea prin definiție înseamnă că nu-ți place să-ți faci prieteni, deci ori autocatalogarea este greșită, ori ai altă problemă de natură psihică.
Trebuie sa lupti permanent cu introvertirea ta. Sa te straduiesti permanent sa iesi din ea. Nu se poate altfel. E greu. Poate de multe ori nici nu vei sti ce sa vorbesti cu ceilalti, dar trebuie sa te straduiesti. Sa fii atenta la ce se discuta in jurul tau si sa intri si tu in discutie cu ceva. Cauta-ti potentialii prieteni si vino cu provocari.
Doar tu poți rezolva asta. Problema deja ai identificat-o, acum rămâne doar s-o rezolvi. Cu un efort de voință, trebuie să ieși mai des din zona ta de confort și să socializezi mai mult. Și nu pe rețele de socializare, ci față în față.
Dar atenție să nu pici în extrema cealaltă, adică să-ți faci prieteni doar din dorința de a-ți face, fiindcă riști să fie persoanele nepotrivite și iarăși nu e bine.
Ce activitati ai?
Imprieteneste-te cu lumea in situatiile sociale unde stai.
Ai zis ca stai prea mult in zona ta de confort.
Fa-ti activitati atunci,un pas in fața idei de mai sus.
Apoi acolo unde mergi, te imprietenesti cu lumea.
Ex la sala :
Te sfatuiesti, ceri sfaturi, dai sfaturi, va ajutati, vorbiti etc - te gandesti tu unde poti sa mergi.
Si ramaneti prieteni, stabiliti sa iesiti etc.
anonim_4396 întreabă:
Twister09 întreabă: