anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum as putea sa-mi conving nepotul de 14 ani sa nu mai chiuleasca?( Era primul pe clasa, dar acum nu mai invata si in anturajul lui sunt numai elevi slabi cu care umbla, fumeaza si chiar bea )

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| juniper a răspuns:

Zi sa se gandeasca la viitorul lui, era atat de bun si acum lasa totul balta, mai ales cand e atat de aproape de liceu? Daca vrea sa devina cineva sau sa aiba profesia care-i place sa invete, cine il va angaja daca chiuleste?

| Razvan a răspuns:

Mai urmeaza sa fie violent si sa isi gaseasca alinarea in droguri.Imi pare rau cand aud astfel de vesti despre copii buni care se pierd pe parcurs mai mult ca sigur datorita anturajului. Daca inca mai aveti o relatie buna provoaca-l la o discutie despre viitorul sau, despre visurile, despre asteptarile. Daca stuatia nu avanseaza ci regreseaza ar fi bine sa consulti pshihologul scolii. El e cel mai indicat sa rezolve acest gen de problema

| Andreea_7879 a răspuns:

E un caz chiar grav.Incepe sa il mustrezi putin despre deciziile pe care le ia.Trebuie sa te axezi pe subiectul viitor. Spune-i ca era cel mai bun si acum din cauza unor anturaje a inceput sa chiuleasca. Sfatuieste-l sa iasa din aceste grupuri. Sper ca am ajutat chiar daca va fi cam greu...