| notdown a întrebat:

Cum as putea sa num ai par asa de retardat? Toata lumea ma considera prost retardat si pampalau. Ps sunt mai timid.

2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ai aflat un lucru fundamental, pe pielea ta.
Este o diferență enormă între a fi și a părea.
Să te bucuri de ceea ce ești, și să nu te iei după ce se vede în oglinda oferită de alții.
Tu știi că nu ești așa. Dacă ei te văd greșit, vina e a ta sau la ei.
Așa că eu zic să citești cartea Bravul soldat Svejk. Acolo se vede cum cineva ca tine face pe tâmpitul, de fapt bătându-și tot timpul joc de alții. și descurcându-se bine în viață, în condiții dramatice în timpul războiului.

| Denisa0502 a răspuns:

Din aceasta cauza te considera "retardat". Pentru a scapa de acest sentiment, trebuie sa te convingi pe tine ca nu esti "retardat, prost" samd. Incearca sa faci niste lucruri care sa iti dea incredere in tine: canta, practica un sport etc. Incearca sa iti faci niste prieteni la fel de "retardati si de prosti", dupa care o sa intelegi ca nu a fost de fapt problema la tine! Am trecut prin aceleasi experiente pana cand mi-am facut un iubit care sa ma respecte si sa ma accepte exact asa cum sunt. Poate nici tu nu ai nevoie de o schimbare, ci doar de o persoana care sa te inteleaga!