Trebuie sa ai peste 16 aniIti gasesti un servici si asa poti face ce vrei u cu banii.
Parintii iti vor binele.
Nu trebuie sa-ti doresti niciodata asa ceva, mai devreme sau mai tarziu ai nevoie nu numai de parinti ci poate chiar si de bunici, nu poti sa stii ce-ti rezerva viitorul. Eu te inteleg, esti o adolescenta care nu suporta cicaleala parintilor, situatia aceasta trece odata cu trecerea anilor, dar sa stii ca parintii nu-ti vor raul, vor sa se impuna in fata ta, sa le stii oarecum de frica...sa-ti spun sa nu-i bagi in seama, nu se cade, dar fii si tu mai toleranta, un pic mai toleranta si mai tarziu vei constata ca este o problema de varsta ceea ce ce intampla cu tine.
Toti tinerii isi doresc sa nu mai depinda de parinti, dar problema nu se rezolva asa usor...trebuie sa muncesti, sa ai asa un venit de mare care sa-ti permita sa te separi cu totul de parinti, gandestte, crezi ca poti? Eu nu cred. Asa ca, draga mea nu-ti ramane decat sa-ti doresti sa cresti mai repede, sa realizezi ceea ce-ti doresti, dar cu ce pret, inalurand parintii? Toate bune.
Atata timp cat sunt în viata parintii tai nu fugi de ei, faci o mare prostie, nu-ti imaginezi cat poata sa te ajute-n viata, da! au felul lor de a gandi, si daca gresesc o fac ca te iubesc.
Dependenta de parinti a copiilor, este modul in care parintii se achita de obligatia de intretinere pe care o au fata de copii, iar copii, pana sunt copii, au datoria de a-si respecta parintii si a tine seama de sfaturile lor, pentru ca ei intodeauna le vor vrea binele.
Daca tu crezi ca esti mare si nu mai ai nevoie de parintii tai, te rog sa ma crezi ca te inseli amarnic pentru ca, vei avea nevoie de ei chiar si atunci cand te vei casatori si vei fi la casa ta, pentru ca aceste legaturi exista de cand lumea si vor exista atata timp cat exista parinti si copii pe lume.
Probabil esti adolescenta sau pubera si ai ajuns la concluzia ca stii ce verei si ca parintii te incomodeaza, dar sa stii ca mai ai multe de invatat pana cand vei putea sa iei hotarari bune singura. Sfatul meu este sa-ti respecti parintii, sa-i ajuti la treburile gospodaresti, sa citesti mult pentru a te instrui si asa vei ajunge ca parintii tai sa te respecte si sa aiba incredere in tine si in gandirea ta. Fii respectuoasa pentru ca asa vei putea sa fii si tu la randul tau respectata, ai grija ca timpul sa treaca si sa-l folosesti judicios si facand toate aceste lucruri iti vei da seama ca, ai crescut si ca nu mai vrei sa te desprinzi asa de repede de parinti, pentru ca iti sunt cei mai buni prieteni si pentru ei te iubesc dezinteresat si te vor iubi toata viata, chiar daca tu vei mai face mici prostioare, care-i vor necaji. Ca sa iti iei un job se poate si acest lucru dar daca esti copil, in formare, profita de copilarie si pregateste-te sa devii cu adevarat un om valoros si doar acum ai sansa sa inveti sa faci acest lucru, cand nu ai obligatia de a-ti castiga painea zilnica, cand nu ai o familie proprie si cand altii nu depind de tine, este sansa sa-ti traiesti copilaria, pentru ca ea nu se mai intoarce si peste ani iti vei da seama ca, aceasta perioada a fost una din cele mai fericite din viata ta. Eu iti doresc sa fii sanatoasa si sa ai rabdare pentru ca imediat vei fi si tu mare si vei putea lua hotarari pe cont propriu, dar pana atunci nu uita sa-ti iubesti si sa-ti asculti parintii.
Sa iti iei un servici si sa faci rost de bani ca sa-ti cumperi ce vrei tu fara sa le mai ceri lor bani,.
Invatand ce inseamna responsabila inainte de toate. Cred ca asta este dorinta cea mai arzatoare a tuturor adolescentilor pentru ca e varsta cand ai cel mai mare avand si vrei sa schimbi lumea.
Nu o poti schimba, roata deja s-a inventat. Bucura-te de viata, de parinti (chiar daca sunt mai stricti). O sa ai timp si sa lucrezi si n-o sa-ti para bine!
Sa ai un servici, sa ai banii tai, sa faci ce vrei...
un parinte intotdeauna se va interesa de viata copilului sau si va avea grija sa ii dea un sfat atunci cand are nevoie de el
Chiar daca nu vei depinde material, sentimental tot vei depide! Un parinte iti va da intotdeauna un sfat, un ajutor si asta neconditionat!
Sa fi independeta prin resursele pe care le ai sau le poti avea, gandeste te la ce poti obtine singura si gata.
Intotdeauna o sa depinzi de parinti!
Chiar si cand o sa ai 40 de ani tot o sa mai depinzi de parinti.
:-H:-H
Te poti angaja daca vrei sau ajuta-i intr-un fel la treaba si o sa-si dea seama ca te comporti ca un adult si s-ar putea sa primesti si bani in plus. Sper ca te-am ajutat
Vei depinde toata viata emotional de parintii tai. Daca vrei sa nu mai depinzi financiar de ei, ia-ti un job. Dar mai intai intreaba-te bine de ce nu vrei sa mai depinzi de ei?! Faci ceea ce e bine pentru. viata ta? Ti-au dat motive sa crezi ca le deranjezi viata de familie sau ca le esti povara? Daca nu, mai mediteaza la decizia ta...
Din punct de vedere financiar? Iti gasesti un job, mai ales pe timp de vacanta.Bine,n-o sa fi platita cu atat incat sa nu mai ai nevoie de ajutorul parintilor, dar macar ai o vreme bani de buzunar si pentru mici rasfatzuri . Poate mai tarziu, o sa-ti fie dor de perioada in care depindeai de parintii tai.
SakuraRebeca întreabă: