| Medeea09 a întrebat:

Cum as putea sa o fac pe mama sa ma inteleaga si pe mine si sa nu mai stea cu gura pe mine ca nu invat ca nu fac ce imi cere si sa o fac sa nu ma mai bata pentru ori ce cuvant

Răspuns Câştigător
prfml
| prfml a răspuns:

Ai incheiat cu,, sa o fac sa nu ma mai bata pentru ori ce cuvant,, sper ca a fost la figurat(adica sa nu te bata la cap), ar gresi folosind violenta. Spune-i sa te lase sa inveti singura din greselile tale, spune-i sa iti fie si prietena nu numai mama. In legatura cu invatatul sa iei in considerare acest lucru, nu pentru ca te forteaza ea ci pentru ca iti place tie, acum daca nu ai cel putin diploma de bac nu te mai angajeaza nimeni. Printii ne vor binele, dar sunt cazuri si cand exagereaza, asa ca analizeaza tu cel mai bine situatia. Dca vezi ceva buna in sfaturile noastre nu ezita ci foloseste.

14 răspunsuri:
| maya_4030 a răspuns:

Femeia aia e nebuna? cum sa te bata pentru. orice cuvant?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vai de parintii care n-asculta de copiiwinking

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Cred ca ei gresit '' ceva '' si de asta se comporta asa.Invata sa ai note bune, ajut-o la treburile gospodaresti, si cand iti cere sa faci ceva nu ii raspunde urat, fa...cred ca asa nu mai are motive sa se poarte urat cu tine...sau are?

| Onutzu a răspuns:

In general asa sunt toate mamele acomodeaza-te cu ideea.

| Mya a răspuns:

Fiind mai responsabila! Daca vrei ca ea sa aiba incredere in tine si sa te considere un copil constiincios, atunci poarta'te ca atare... dar si asa, nu o sa inceteze definitiv, dar macar nu va fi la ordinea zileihee hee si sincer, desi nu vrei sa auzi asta, mama ta procedeaza foarte bine.Nu cred ca te afecteaza negativ sfaturile pe care ti le da.Si eu am gandit ca tine, dar acum pot spune ca ma consider norocoasa...pentru ca din pacate exista parinti iresponsabili care isi lasa copii de capul lor, ori fiindca sunt inconstienti, ori fiindca unii cred ca aceasta este o modalitate de a se apropia mai mult de copii lor, fiind "cu ei", nu "impotriva"...asa cum tind majoritatea adolescentilor sa creada.

| amberjuly a răspuns:

Te bate? sad Nu e normal

| iluminous a răspuns:

Hai sa va zic eu, un baiat care am fost foarte bun la invatatura, pana in clasa a 10-a.mama mea ma pistona toata ziua sa invat(si ii multumesc pentru asta). avea mare dreptate cd spunea"mama invata, ca pentru tine inveti, si e spre binele tau". cea mai inteleapta vorba era asta in legatura cu cartea.parintii nostri vor ca noi, copiii lor, sa fim cei mai buni in cam toate.adica destepti, politicosi, respectuosi, muncitori si asa mai departe. daca ei nu au invatat si au vazut ca asta le-a daunat, vor ca noi sa nu mai facem aceiasi greseala.ne vor binele si de aceea ne pun sa invatam.va asigur. iar mai tarziu va veti da seama de asta.si multi, foarte multi dintre noi am zis "ba ce prost am fost ca nu am invatat asa cum zicea mama"

| iiirrriiisss a răspuns:

Nu stiu daca o discutie te poate ajuta chiar atat de mult, dar merita sa incerci! Sunt oameni care pur si simplu nu tin cont de nimic, care sunt de o incapatanare absoluta. Mai bine arata-i ca poti fi chiar mai buna decat te-ar crede ea si ai sa vezi ca nu va mai avea replica. macar un timp. si ai sa vezi ca totul va fi bine. Sunt sigura ca mama ta iti vrea binele. plus ca e mama ta, indiferent de situatie. In perioada adolescentei, copii nu prea se inteleg cu parintii, intotdeauna vor sa le dovedeasca parintilor ca sunt mai maturi decat cred ei ca ar putea fi, vor sa li se vorbeasca ca unui adult, vor sa fie independenti (si totusi depind toata viata de ei si nu ma refer numai la partea materiala). Vei creste, te vei maturiza si vei realiza ca mama ta ti-a dorit si-ti va dori intotdeauna binele chiar daca metodele ei nu au fost si poate nici nu vor fi printre cele mai bune. Good Luck!

| xtreme a răspuns:

Spune-i ca tu ai nevoie de mai mult decat un strigat, ca trebuie sa te inteleaga cand esti intr-o dispozitie nu tocmai buna si sa aiba grija sa te ajute in diferite probleme(scoala, baieti etc.)... daca vei folosi un ton adecvat sigur instinctul ei matern va fi alintat si o sa se simta mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa fi foarte calma, chiar daca asta o va enerva si mai tare:-).
Si sa spui da, insa sa fii hotarata in deciziile tale.
Si nu uita: cearta nu e o solutiehappy E doar un fel de "a-ti varsa nervii"winking

| maya_1276 a răspuns:

Pai. poti incepe prin ai explica ca ceea ce face mama ta se pedepseste prin lege... ii poate face 3 lucruri(1. o amenda, sa o decada din drepturi .adica sa te i-a pe tine la un centru, iar mama ta sa nu mai aibe nici-un drept asupra ta, sau cu inchisoare )asta depinde de gravitatea lucrurilor.sincer incearca sa o eviti.de exemplu inscriete la o scoala de dansuri .ca sa nu iti mai petreci asa mult timp acasa.sau incearca sa stai de vorba cu mama ta si i-a si o foaie .si o intrebi ce ar vrea de la tine? iar tu scrii pe foaie .si dupa scrii ce ai vrea tu de la mama ta. iar acea lista o vei pune undeva la vedere.si atunci cand nu respecta acele conditii. ii explici din nou! o sa inteleaga .si sfatul meu este sa inveti.am spus sa inveti, nu sa TOCESTI! nu pentru mama ta, ci pentru tine .in viata iti va fi de folos orice lucru care il vei stii.mai ales ca ai o situatie destul de dificila.invata sa te descurci singura...iti v-a prinde bine ii viitor. .si eu am patit ceva asemanator, numai ca la mine era vb de tata... i-am explicat in nenumarate feluri. a incercat app toate posibilitatile de pedepsire.si m-a pedepsit. mi-a mancat copilaria, mi-a distrus adolescenta. dar stii ce am realizat? se v-a intoarce roata si v-a vedea cum e! sfatul meu este sa ai grija de tine si sa nu pui totul la suflet stiu ca iti este greu.ai grija de tine si daca vrei sa mai vorbim .cu ce-a mai mare placere!
te pup

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa o lasi in pace si sa nu o mai asculti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar trebuii sa nu mai vorbesti cu ia un timp sa ii dai de inteles ca tu de fapt inveti

| manibi a răspuns:

Pai nu o baga in seama