Si atunci de ce suferim, desi nu auto propunem sa n-o facem? De ce gandurile noastre se duc spre o singura persoana cand inima suspina din dragoste? De ce sufletul urla iar lacrimile curg cand avem in cap un singur chip? Dupa tine, n-ar trebui sa controlam si sentimentele astea? Oare de ce nu putem? Fiindca dragostea e complexa, si n-o poti stapani, indiferent ca esti psiholog, doctor sau avocat. Si iubind, esti om. Cu adevarat om.
Hmm pai. eu cred ca exista. pentru ca de cele mai multe ori atunci cand iubesti o persoana nu poti spune de ce. o iubesti pur si simplu. pe cand daca ar fi suto-sugestie ai sti exact de ce faci asta.
ca sa nu mai zic si de cazurile in care incerci sa uiti pe cineva. daca ar fi doar auto-sugestie ai reusi instant sa ti scoti acea persoana din minte. ceea ce nu se intampla prea des.
... parerea mea.
Pai este o intrebare aici ce este iubirea?
nu este definitie pentru acest sentiment...eu cred ca iubirea a creeat iluzia de dragoste si daca o simti cu adevarat o poti simti si trai... eu asa cred ...nu prea am inteles dar na am dat si eu cateva detalii
Iubirea cu siguranta exista.Desi,cred ca este un sambure de adevar si in faza cu autosugestia, si anume: omul iubeste si isi doreste sa fie iubit la randul lui, asadar ceea ce daruieste trebuie sa fie primit in schimb. Iubim pentru a fi iubiti...sau ceva de genul asta, oricum.
Poi nimeni nu poate sp k nu a iubit vreodata iubirea e un sentiment placut dar care te face sa suferi enorm distrugandute atat fizic cat si psihic
Mda, recunoasteti ca de multe ori este doar produsul imaginatiei noastre si iubim doar pentru ca : avem nevoie sa iubim, avem nevoie sa fim iubite, pentru ca ne lipseste pentru ca suferim si venim dupa o relatie pierduta, da cred ca intr-o proportie destul de mare ne autosugestionam de multe ori constatam tarziu ca iubirea aceea este doar a noastra celalt fiind doar participant la relatie si atat.
Mie mi s-a parut interesanta si aceasta definitie a iubirii: iubirea este o viclenie a naturii pentru a ne determina sa contribuim la perpetuarea speciei.
Dar cred si eu ca iubirea tine in buna masura de vointa. Cine stie sa isi directioneze si stapaneasca sentimentele e matur si implinit.
Dupa ce am citit intrebarea ta, imi dau seama ca nu stau bine la capitolul autosugestie. Nu in cazul iubirii, aparent!