anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum comentati asta:iubirea nu exista... e doar un proces de auto sugestie!

Răspuns Câştigător
| Flav a răspuns:

Si atunci de ce suferim, desi nu auto propunem sa n-o facem? De ce gandurile noastre se duc spre o singura persoana cand inima suspina din dragoste? De ce sufletul urla iar lacrimile curg cand avem in cap un singur chip? Dupa tine, n-ar trebui sa controlam si sentimentele astea? Oare de ce nu putem? Fiindca dragostea e complexa, si n-o poti stapani, indiferent ca esti psiholog, doctor sau avocat. Si iubind, esti om. Cu adevarat om.

14 răspunsuri:
| Psihoyounger a răspuns:

Iubirea exista! Fara dar si poate. Deci nu mai comentez.

Psihoyounger

| alexa_4912 a răspuns:

O porcarie! De unde naiba ai scos-o?

| lili_1880 a răspuns:

Hmm thinking pai. eu cred ca exista. pentru ca de cele mai multe ori atunci cand iubesti o persoana nu poti spune de ce. o iubesti pur si simplu. pe cand daca ar fi suto-sugestie ai sti exact de ce faci asta.
ca sa nu mai zic si de cazurile in care incerci sa uiti pe cineva. daca ar fi doar auto-sugestie ai reusi instant sa ti scoti acea persoana din minte. ceea ce nu se intampla prea des.
... parerea mea. big grin

| lili_1880 a răspuns:

Am scris gresit. mi se iarta. blushing

| ViVi a răspuns:

Pai este o intrebare aici ce este iubirea?
nu este definitie pentru acest sentiment...eu cred ca iubirea a creeat iluzia de dragoste si daca o simti cu adevarat o poti simti si trai...happy eu asa cred ...nu prea am inteles dar na am dat si eu cateva detaliihappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai stati asa chestia asta o vazui si eu la unu la status pe hi5 si eu ma intrebam ce vrea sa insemne

| Crisu_8081 a răspuns:

Iubirea cu siguranta exista.Desi,cred ca este un sambure de adevar si in faza cu autosugestia, si anume: omul iubeste si isi doreste sa fie iubit la randul lui, asadar ceea ce daruieste trebuie sa fie primit in schimb. Iubim pentru a fi iubiti...sau ceva de genul asta, oricum. happy

| danutza a răspuns:

Poi nimeni nu poate sp k nu a iubit vreodata iubirea e un sentiment placut dar care te face sa suferi enorm distrugandute atat fizic cat si psihic sad

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa intervin? In "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", Gheorghidiu da o lectie colegilor in Cantina ofiterilor si le spune ca iubirea e intai un proces de autosugestie, cred ca e pe la pagina 15-16...depinde! Trebuiau folosite ghilimele!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mda, recunoasteti ca de multe ori este doar produsul imaginatiei noastre si iubim doar pentru ca : avem nevoie sa iubim, avem nevoie sa fim iubite, pentru ca ne lipseste pentru ca suferim si venim dupa o relatie pierduta, da cred ca intr-o proportie destul de mare ne autosugestionam de multe ori constatam tarziu ca iubirea aceea este doar a noastra celalt fiind doar participant la relatie si atat.

| Linda a răspuns:

Mie mi s-a parut interesanta si aceasta definitie a iubirii: iubirea este o viclenie a naturii pentru a ne determina sa contribuim la perpetuarea speciei.
Dar cred si eu ca iubirea tine in buna masura de vointa. Cine stie sa isi directioneze si stapaneasca sentimentele e matur si implinit.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Dupa ce am citit intrebarea ta, imi dau seama ca nu stau bine la capitolul autosugestie. Nu in cazul iubirii, aparent!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Exista doar suferinta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu exista dragoste si noi suferim deoarece ne place s-o facem