Schimbarile de la romana sunt facute in favoarea voastra.
Sincer, imi pare rau ca au scos vechile subiecte dar presupun ca pentru unii dintre voi este un avantaj, mai ales ca promovabilitatea nu este cine stie ce.
In ceea ce priveste subiectele, banuiesc ca ai auzit ce s-a intamplat la matematica la clasa a 8-a?
Ei au avut o promovabilitate de vreo 50% in simulare iar acum le-a dat mai greu asa ca nu trebuie sa te culci pe o ureche.
Anul trecut simularea la bac a avut o promovabilitate de vreo 33%, fapt pentru care s-a dat un examen extrem de simplu.
Anul acesta simularea are o promovabilitate de 36% si se urmareste un rezultat de peste 60 caci asa a fost si in anii precedenti. Tinand cont si de faptul ca pe multi ii doare undeva de simulare, ar trebui sa te astepti la un subiect situat intre nivelul subiectului de la olimpici si simulare.
In cel mai defavorabil caz pica un subiect ca acela din 2014. De atunci nivelul de dificultate a tot scazut.
Simularile de anul acesta de clasa a 12-a, mie una personal mi s-au părut foarte grele. Eu sunt cu idea ca dacă la simulare se da greu, examenul va fi mult mai ușor ca mulți să-l ia. Adică, sa ne gandim la liceurile proaste, liceul auto sau altele. La care sunt șanse foarte mici de a lua. Eu zic că nivelul să fie ok, mai ales ca anul trecut rata de promovare a fost foarte mare, trebuie să fie un pic de nivel între ele.
Au fost ani in care au fost si mai grele. Depinde totusi unde te uiti...
La fizica a fost o simulare foarte grea, in timp ce la informatica a fost una simpla.
Tine putin si de noroc, materia pe care o alegi etc.
Faza de anul trecut nu cred ca se mai repeta dar nu isi permit nici sa dea foarte greu caci scade promovabilitatea sub 50%.
Așa este. Eu sper să fie ok. Mai ales cu noua structură. Ca doar de asta au schimbat o. Să ne ușureze pe noi
Ar fi frumos sa lase bacul de la romana cu partea de intelegere a textului, un text argumentativ si un eseu dar sa-ti dea o pagina dintr-o opera pentru eseu. Majoritatea tocesc comentariile sau daca citesc, citesc numai rezumatul asa ca ar fi mai ok (parerea mea) sa se puna mai mult accent pe gandire si mai putin accent pe munca fara rost sau invatat mot a mot (din foile profesoarei)
Pfff...asta fac eu, tocesc. Tocesc ce trebuie și restul povestit. Încerc să mi usurez munca dar e cam greu.
Te cred, asta fac si eu, tocesc informatiile importante dupa le dezvolt in 400 de cuvinte. La subiectul 3 ar fi super daca ne-ar pica comedie/basm sau ceva poezie modernista. Bafta la BAC!
Baftă și ție!
Usor. La olimpici a dat banal de simplu. Va da ceva ca sa treaca toata lumea.
VulpeaDinUmbra întreabă: