Din cate am vazut mai jos se pare ca depresia e o boala.Sincer pana acum credeam ca tine doar de psihic si ca te poti ridica singur din depresie.Eu cred ca poti controla orice cu ajutorul creierului(orice in interiorul tau )asta daca sti cum sa faci asta.
Da este o boala, iar pentru ca afecteaza sistemul nervos este evident ca tine de psihic. Din pacate este foarte frecventa, poate sa apara in viata oricui indiferent de varsta. Ea este caracterizata printr-o delegrare a echilibrului emotional si o diminuare considerabila a calitatii vietii pe o perioada lunga de timp.
Depresia se poate vindeca apeland la psihiatru si urmandu-i cu sfintenie recomandarile. Exista si pericolul recidivelor, de aceea legatura cu medicul nu trebuie intrerupta chiar daca te simi mai bine dupa prima serie de medicamente. Mira
Depresia este o boala care afecteaza gandurile, starile prin care treci si bineinteles corpul.
Depresia altereaza somnul, influenteaza felul in care o persoana mananca, felul in care o persoana comunica cu cei din jur si increderea in propria persoana.
Depresie:
* tristete si anxietate persistenta;
* sentimente de neputinta si de pesimism;
* sentimente de vinovatie si de lipsa de valoare;
* lipsa interesului si a placerii privind diferite hobby-uri si activitati care erau savurate odata (inclusiv in privinta activitatii sexuale);
* scaderea energiei si permanentizarea starii de oboseala;
* dificultati de concentrare, de memorie;
* dificultati in ce priveste luarea deciziilor;
* insomnia sau somnul mai mult decat in mod normal;
* cresterea sau pierderea poftei de mancare;
* ganduri morbide si suicidare;
* tentative de suicid;
* irascibilitate crescanda;
* simptome fizice persistente care nu raspund la tratament: dureri de cap, tulburari digestive, dureri cronice. (Aceste simptome le-am gasit pe internet. sper ca-ti vor fi de ajutor).
A si inca ceva, daca treci printr-o stare de melancolie. sa nu crezi ca ai ajuns la depresie. Sunt 2 lucruri distincte. singurul lucru care-l au in comun ar fi acela ca ambele necesita tratament psihologic.