Buna!
indicativ perfect compus:eu mi-am amintit, tu ti-ai amintit,el/ea si-a amintit, noi ne-am amintit, voi v-ati amintit, ei/ele si`au amintit
conditional optativ:eu mi-as aminti, tu ti-ai aminti, el/ea si`ar aminti, noi ne-am aminti, voi v-ati aminti, ei/ele si`ar aminti.
indicativ perfect compus:eu m`am mirat,tu te`ai mirat,el/ea s`a mirat,noi ne-am mirat,voi v-ati mirat,ei/ele s`au mirat.
conditional optativ:eu m`as mira,tu te`ai mira, el/ea s`ar mira, noi ne-am mira, voi v-ati mira, ei/ele s`ar mira. Funda?
A aminti:
- perfect compus: am amintit, ai amintit, a amintit, au amintit, am amintit, au amintit.
- conditional-optativ: as aminti, ai aminti, ar aminti, am aminti, ati aminti, ar aminti.
A mira:
- perfect compus: am mirat, ai mirat, a mirat, am mirat, ati mirat, au mirat.
- conditional-optativ: as mira, ai mira, ar mira, am mira, ati mira, ar mira.
PS: pune mana pe carte...
Mda...cred ca si tu ar trebui sa pui mana pe carte...)
Eu? Vrei sa-ti spun eu la ce ai gresit?
Ai pus si pronume in fata verbelor. La examene chestia asta ti se scade. Poate ca eu nu am pus faza cu eu, tu, el, noi, voi, ei detalii detalii, dar nu am pus ce ai scris tu poate ca ai scris mai mult dar nu conteaza cantitatea ci raspunsul draga mea... bafta
Si chestia cu pune mana pe carte nu era pentru tine... era pentru fata care a pus intrebarea... sunt chestii care sunt scrise in manual, schimbai doar verbul si gata, ce era asa greu?
Scuze,am crezut ca mie mi-ai zis. Si ai dreptate, nu era greu dar e mai usor sa-ti faca altii tema.
No problem. Si da si eu copiam temele in clasa... pana m-am desteptat
Draga mea..nu eram sigura daca faceam corect...nu stiam daca sa pun si pronume cum ai spus tu inaintea lor sau..nu
Normal ca trebuia pus! Este pur si simplu usor... Scria si in manual. Plus de asta temele pe TPU.ro sunt interzise, deci vezi cum faci Nu le lua ca pe un avertisment. Macar la intrebare puteai sa spui cum credeai ca e corect si noi te corectam, dar nu asa. Si plus cum a zis fata care i-ai dat fundita scrisese gresit, asa ca... bafta. Cum spui tu, eu nu ma mai bag.