Buna este subiectiva. Uite aici si baremul www.gandul.info/news/evaluare-nationala-2012-barem-la-romana-9779568
Ar fi bine sa le puncteze pe amandoua sincer pentru ca a fost o intrebare cu doua taisuri.Numai bine.
E subiectiva pentru ca nu e nume predicativ incomplet, desi aveai "ceea ce" multi s-au lasat pacaliti.
Eu am scris subiectiva. am facut contragerea: ma jeneaza dificultatea rasfoirii
Eu am scris subiectiva....toata lumea are varianta lui...Dar am auzit ceva de la guvern ca se vor accepta toate variantele si toata lumea va primi cele 6 puncte
Suna bine ce spui cu toate ca am pus subiectiva
Aaa, da? Primim punctaj şi pentru predicativă?
Sa speram. Daca nu dau 6 puncte macar 3 pentru ca a fost greu
Nu vreau sa ma laud, dar un prof. ne-a spus asta, deci era normal sa il ascultam si are subiect, asa ca nu inteleg la ce mai trebuie subiectiva si cu verbul ala copulativ ce fac?
Ca sa fie predicativa, aveai nevoie de un predicat nominal incomplet ( ceea ce zici tu, adica doar verbul copulativ) dar tu ai predicatul nominal in intregime,, este dificultatea"( verb copulativ+ nume predicativ )
Este adevarat ca daca era "Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza " era predicativa pentru ca propozitia principala se termina cu verul copulativ dar pentru ca era invers este subiectiva pentru ca nu are subiect.