| AndreeaIoana14 a întrebat:

Cum e cu predicativa? Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii. Eu am scris predicativa...

11 răspunsuri:
| beautifulkiss a răspuns:

Buna este subiectiva. Uite aici si baremul www.gandul.info/news/evaluare-nationala-2012-barem-la-romana-9779568
Ar fi bine sa le puncteze pe amandoua sincer pentru ca a fost o intrebare cu doua taisuri.Numai bine.

| ALeXsSaY a răspuns:

E subiectiva pentru ca nu e nume predicativ incomplet, desi aveai "ceea ce" multi s-au lasat pacaliti.

| oanageorgiana a răspuns:

Eu am scris subiectiva. am facut contragerea: ma jeneaza dificultatea rasfoirii

| PinkLips847 a răspuns:

Eu am scris subiectiva....toata lumea are varianta lui...Dar am auzit ceva de la guvern ca se vor accepta toate variantele si toata lumea va primi cele 6 puncte happy

| măcheamăăăî a răspuns (pentru PinkLips847):

Suna bine ce spuiwinking cu toate ca am pus subiectiva

| Dexaa a răspuns (pentru PinkLips847):

Aaa, da? Primim punctaj şi pentru predicativă?

| laptelaperfuzii01 a răspuns (pentru PinkLips847):

Sa speram. Daca nu dau 6 puncte macar 3 pentru ca a fost greu sad

| LittleReasonToSmile a răspuns:

Era subiectiva mai... nici la grila nu stiti? laughing)

| AndreeaIoana14 explică (pentru LittleReasonToSmile):

Nu vreau sa ma laud, dar un prof. ne-a spus asta, deci era normal sa il ascultam si are subiect, asa ca nu inteleg la ce mai trebuie subiectiva si cu verbul ala copulativ ce fac?

| roZatoare a răspuns (pentru AndreeaIoana14):

Ca sa fie predicativa, aveai nevoie de un predicat nominal incomplet ( ceea ce zici tu, adica doar verbul copulativ) dar tu ai predicatul nominal in intregime,, este dificultatea"( verb copulativ+ nume predicativ )

| LittleReasonToSmile a răspuns (pentru AndreeaIoana14):

Este adevarat ca daca era "Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza " era predicativa pentru ca propozitia principala se termina cu verul copulativ dar pentru ca era invers este subiectiva pentru ca nu are subiect.