| Octavian123456 a întrebat:

Cum e la profilul Științe ale naturii, vreau orarul, avantajele și dezavantajele...

Răspuns Câştigător
| IgnatVictor a răspuns:

In clasa a noua ai 30 de ore pe saptamana cu urmatoarele ore:
-4 ore de romana
-3 ore de fizica
-2 ore de informatica
-1 ora de istorie
-4 ore de matematica
-1 ora de geografie
-2 ore de engleza
-2 ore de germana/franceza
-2 ore de biologie
-1 ora de sport
-1 ora de muzica/desen
-2 ore de chimie
-1 ora optional
-1 ora logica
-1 ora dirigentie
-1 ora T.I.C. (tehnologia informatiilor si comunicarii)
-1 ora religie
Daca le aduni ar trebuie sa fie 30 de ore in total. Astea erau orele mele din clasa a noua, tot pe profilul stiintele naturii eram.
In clasa a zecea, se cam pastreaza orarul, doar ca in loc de doua ore de informatica, faci doar una singura, se mai adauga o ora de sport in loc de optional, astfel incat ai doua acum, in rest totul ar trebui sa fie la fel. Tot in clasa a zecea, acum ai psihologie in loc de logica si se mai adauga si educatie antreprenoriala. Din clasa a 11-a nu mai faci deloc informatica, faci doar T.I.C. si in loc de educatie antreprenoriala vei face economie. De asemenea, in clasa a 11-a, nu mai faci nici muzica si nici desen.
Bafta!

| Octavian123456 explică (pentru IgnatVictor):

Pot alege orice facultate sau este limitat doar la câteva facultăți?

| IgnatVictor a răspuns (pentru Octavian123456):

Poti alege facultatea de medicina, de biologie, de politehnica, de matematica sau orice facultate (daca treci de admitere). Eu de exemplu sunt tot pe stiintele naturii, doar ca nu am de gand sa ma duc la nici o facultate mentionata de mine mai sus. Vreau sa urmez Facultatea de Drept din Bucuresti, chiar daca am un profil care nu corespunde. Pot sa intru la facultate, trecand admiterea si luand BAC-ul. Admiterea, in cazul meu, nu mi se pare imposibila, deci chiar daca nu are facultatea legatura cu profilul meu, tot pot sa o urmez.
Chiar am cunoscut un student care era pe profilul de filologie, in liceu, apoi in ultima suta de metri s-a mutat spre medicina (in clasa a XII-a), el optand initial pentru facultatea de drept.

4 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

E profil real, este destul de greu, se pune accent pe chimie, biologie, fizică și în primul rând pe matematică.