Buna,
Eu prima data am incercat sa fumez la 14 ani. Eram intr-o tabara si toate fetele fumau, asa ca m-am hotarat sa incerc si eu, doar de curiozitate.
Iti spun sincer ca nu am simtit absolut nicio placere sau satisfactie dupa ce am tras prima data, asa ca am lasat-o. Mi se pare un obicei fara rost si total neintrigant.
De atunci, nu am mai pus niciodata gura pe o tigara si sper ca nici nu o voi mai face!
Eu am ras 2 fumuri...atat.si nu`mi place. mi se pare ca au gust de carton asa.
Nu te apuca pentru ca dupa nu vei stii ce sa mai faci ca sa scapi... mai si arunci o gramada de bani la "gunoi" si dai si in altele din curiozitatea asta !
Vrei sa stii cum e? Deci tu iei fumatul ca pe un hobby, sau ce?
Oricum, de ce sa incerci? Pentru a fii in pas cu moda? Eu una zic sa stai in banca ta, sa lasi fumatul si alte prostii d-astea. O data ce incerci si-ti place, nu te mai poti lasa.
Si ca sa iti raspund mai concret la intrebare.Este rau sa fumezi, iti distrugi plamanii.+ ca tu nu ai avea de ce sa o faci.adultii da, au dreptul fiindca au griji &suparari etc. si fumatul ii face sa uite.
Dar tu ce griji ai? Nu se asorteaza bluza cu blugii/fusta?
Pai nu e prea greu. eu am 14 ani si am fumat o saptamana. eu zic sa nu te apuci dupa aceea nu te mai poti dezvata si oricum e naspa daca devii dependent de tigari ai face orice ca sa cumperi cand nu o sa ai bani... treaba ta
succes si sper sa nu faci aceeasi greseala ca a mea
Salut! eu am fumat pentru ceva ani lungi, incepand tot asa ca si tine, cu frica si fortandu-ma pentru ca nu imi placea, gustul e oribil, amar. Dar eu vroiam sa fiu ca si celelalte fete care fumau si asa incet incet scarbindu-ma un pic azi si mai putin maine am inceput sa fumez.Sa fumezi e oribil, dovada ca am renuntat dupa 3 lungi si grele incercari! E oribil pentru ca iti ingreunezi respiratia, plamanii ii simti grei si ai tuse; respiratia "miroase"nu tocmai minunat, dintii e tot mai greu sa ti-i mentii albi(se pateaza), degetele se ingalbenesc si unghiile la fel; mancarea nu mai e tot la fel de gustoasa pentru ca incepi sa pierzi un pic din gust, datorita fumului care va lua locul multor mirosuri; ce sa-ti mai zic? cred ca e inutil sa-ti amintesc cat e de daunos sanatatii, provoaca cancer si alte tumori; cand fumezi te simti bine, e o senzatie de "satisfactie", e un drog; dar aceasta senzatie de placut dispare incet incet si vei incepe sa regreti si sa ai probleme.Imi amintesc ca fumam si dimi pe stomacul gol si mi se invartea capul.erta oribil.Eu zic sa nu incepi, pentru ca e dificil sa le lasi dupa aia.Nu vreau sa fac pe profesoara, dar iti vb din proprie experienta.Succes!
Nu e nimic asa de. grozav.
eu am incercat cam acum o luna. am tras vreo 3-4. dar nu as mai face`o.
mi-a fost asa de rau:-s
am crezut si eu ca ai senzatii tari dar. neah, nimic misto. e o prostie.frica? de ce? n`are de ce.
Hay Hay
Iti zic eu!
Eram cu fratele meu si s-a dus la baie am incercat sa fumez din tigara lui ''5 ani aveam''
Incearca tu singur
E super CooL
Nu e bine. Simti doar ca scoti fum pe guraE mai bine sa ramai fara acest viciu pentru ca e risipa de bani si sanatate
Eu am 14 ani si m-am apukat acum 2 ani si nu tias recomanda sa fumezi pentru ca nu te mai poti lasa [ cazul meu ]... da oriqm trebuie sa inveti sa tragi in piept si e cam greu pentru ca poti muri daca nu stii eu eram sa mor anul trecut din cauza lor, dar oriqm nu ti le recomand
Si eu am 13 ani, si era sa mor cand am incercat ) Dar am invatat, trage din tigare, tine fumu putin in tine si il dai afara
Ca prima incercare e frumos... apoi daca vezi ca iti place ai mai incerca dar a doua ora deja dependenta de ele. Sper ca te-am ajuta:X
Si eu am 13 ani si nu am incercat pana acum...am avut multe ocazii dar nu ma tenteaza, o fac pentru binele meu... daca vrei incearca sa vezi ca nu e nimic special
Si eu am 13 ani si am incercat de vreo 3 ori la scoala dar m-am lasat pentru nu e naspa [parerea mea] si daca nu stii sa tragi in piept fumu poate sa tii se unfle ceva in gat si mie mi-a fost frica si m-am lasat parerea mea este sa incerci odata dar sa nu continui nu te incurajej sa continui :d
e ceva care te satisface.
Dar dependenţa de această plăcere de a fuma e groaznică şi o dată ce ai început nu te poţi lăsa.
Ştii, unii o fac ca să se dea şmecheri ! şi nu prea cred că "dacă fumezi eşti cool".
Cică e fain
Pai. initial o sa te ia ameteala cand fumezi. si o sa ajungi sa iti placa ameteala asa, iar cand o sa te saturi de ea, nu o sa mai poti lasa tigarile! te sfatuiesc sa nu te apuci! si eu eram exact ca tine... iar acum regret si nu prea! de la 2-3 tigari pe saptamana, am ajuns la 2-3 tigari pe zi!
AM 12 ANI SI FUMEZ DE LA 11 SI NU AM MUTIT INCA IN PLUS NOI COPII AVEM CURAJUL SA NE LASAM
Fabianiba întreabă: