anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum era copilaria voastra, cei peste 13 ani, si cum e acum a copiilor din ziua de azi de vreo 5-6 ani? Ce va placea voua sa faceti in timpul liber? Cum erau prietenii pe atunci?

5 răspunsuri:
| Wehrmacht a răspuns:

Sunt ateu da' tot ma crucesc cand cat se poate exagera.

| Danzell a răspuns:

Copii de 5-6 ani aici? wow.
eu zic ca am avut o copilarie frumoasa. cel putin cred ca cei din generatiile de prin 87-90. nu tu calculator, nu tu telefon. singura consola pe care o aveam era o unitate pe care o conectam la televizor si aveam jocuri pe dischete de 3, 5 inchi. Indiana jones, space invaders, supaplex si batman parca.
aveam gasca de bloc formata, in loc sa stam in casa ieseam afara si ne cataram prin copaci, pe blocuri etc.
de gagici nici macar nu ne interesa pe vremea aia. cici nu mai zic de calculator sau telefon mobil. primul telefon mobil pe care l-am vazut(prin 98 parca) era o caramida Motorola in care trebuia sa bagi toata cartela(nu doar simul), trebuia sa scoti antena si putea sa memoreze 10 numere de telefon. bateria tinea 2 saptamani.

cand vad puradeii de azi, si cum iau totul ca si cum ar avea dreptul la asta, cu iphone in buzunar de la 4 ani.
ma rog nu are rost sa intru in discutie. ideea este ca generatia de azi e prost crescuta, cultura generala 0 (nu mai zic de alte chestii mai avansate), nu sunt in stare sa gandeasca singuri.

la noi competitia era care era mai destept din clasa. acum competitia e care se rupe mai tare in figuri si care are cel mai "shmecher haifone".

| Babydin4you a răspuns:

Eu pot spune ca am avut cea mai frumoasa copilarie ever! Adica : am avut o copilarie reala, nu virtuala cum au copii din ziua de azi. Eu, cu toate ca aveam calculator aveam zile in care nici nu puneam mana pe el, iar atunci cand intram pe el ma jucam acele cateva jocuri pe care le aveam : Mario, Iepurasul s.a ( nu aveam internet ); stateam mai toata ziua pe afara si cand era prea frig veneau copii pe la mine si ne jucam impreuna cu papusi, sau alte jucarii (aveam jucarii cu tonele laughing ). Eu am fost crescuta mai mult de bunici, parintii fiind la munca pana pe la orele 16-18.Copii din ziua de azi mi se pare ca isi rateaza complet copilaria sad. Pentru ei copilaria inseamna telefoane, tablete, laptop-uri ( eu nici nu stiam ce inseamna internet laughing si relatii; ei stau in casa toata ziua si se inchid intr-o lume virtuala. Pot spune ca si parintii sunt de vina pentru asta : adica ei in loc sa ii incurajeze sa aiba o copilarie adevarata si fericita ii distruge cumparandu-le tot felul de telefoane s.a. Asta este parerea meawinking. Tu ce parere ai? Funda?kiss

| Miah a răspuns:

Sincer noi cand eram copii nu aveam telefoane la varsta aia, azi cand ii vad pe copii de 6-7 ani cu tablete si telefoane android sincer ma intreb unde va ajunge lumea asta peste 10 ani. Noi eram toata ziua pe afara jucandu-ne ratele si vanatorii, hotii si politia, chiar si la 14 ani cu fetele scoteam papusile pe strada si le imbracam, le faceam haine fara rusine. Azi deja fetele la 13 ani sunt batjocorite de celelalte daca nu si-au inceput viata sexuala, daca nu se machiaza, daca nu umbla noaptea prin cluburi. Chiar. Si prietenii din copilarie se pot transforma asa, mai rar sa te intelegi cu prietenii din copilarie pe ziua de azi pentru ca si ei isi fac prieteni noi si se schimba.

| Wehrmacht a răspuns (pentru Miah):

Ce legatura au telefoanele cu android? Este doar un OS, asa cum este si windows-ul la PC.N-are nici o vina ca este preferat de multi pentru ca poti instala mai multe pe el si din cate am vazut la mine si altii nu prea da erori.
Nu mai bine dai vina pe producatori pentru ca fac telefoane cu android, windows, bada OS, iOS...etc? Ca mai toate de pe piata au astea.

Nu e nimeni batjocorit pentru ca nu isi incepe viata sexuala de la 13 ani si nu se machiaza.Asta este doar o exagerare fara rost.Nici nu cred ca a fost vreun ca d-asta.

Inca mai jucam jocul ala "hotii si politistii". Singura diferenta este ca acu' este totul mult mai real...