Diferenta dintre un prieten adevarat si restul este faptul ca acela care se da adevarat inainte de a te judeca, te intelege si te asculta. Iti da un sfat daca i-l ceri; si incearca sa te sustina. Apoi iti spune ca undeva poate ca puteai face lucrurile diferit.
Urasc genul aia de oameni care te pupa in fund si iti spun "esti cel mai bun prieten" dar nu au curaj sa iti spune "vezi ca aici poate gresesti pentru ca eu consider ca." Un dusman nu va face niciodata asta, ci numai o persoana careia ii pasa. Si nu ii suport nici pe cei carora daca le aduci o critica, o iau atat de personal de parca s-a terminat lumea si te barfesc apoi. Dar de judecat, ciu-ciu. Cine s-a nascut perfect?
Si sa demonstrez ca iti pot fi o prietena adevarata, vezi ca ai probleme de gramatica. Nu am vazut in viata mea scris "inposibil"!
Prieten adevarat poti fi atunci cind dai tot ce ai mai bun din tine unui prieten care intr-adevar are nevoie de tine.Imposibil nu este sa fii, important este sa -ti faca placere sa-ti ajuti semenii si sa o poti intr-adevar face, nu musai material, ci si lasandu-l sa-si sprijine capul pe umarul tau, sau cu un sfat care i-ar putea fi de mare folos.
@cucaracia nepoata mea are 13 ani si are la mate 9.80 si la romana 10 la tezele unice. Si nu ai de unde sa stii ce iti place si ce nu pana ce nu incerci. Dar stai linistit, o sa dau vina pe anturaj si pe faptul ca sunt chestiuni mai atragatoare decat sa scrii corect!
Oricum, felicitari pentru 10 si sper sa aud de tine ca te duci la olimpiade internationale!
Prietenul adevarat, este persoana careia poti sa ii spui orice, care va pastra sigur seretele, care te sfatuieste, te ajuta atunci cand ai nevoie. Exista prieteni adevarati doar ca trebuie sa fii atent, nu toti care spun "esti cel/cea mai bun/a prieten/a a/al mea/meu" o spun cu adevarat, unii "te asculta" doar pentru a te barfi pe la spate. Si totusi stii cum se zice "Prietenul adevarat la nevoie se cunoaste" atunci cand te simti singur, dezamagit, trist, atunci vei afla cine iti este cu adevarat prieten,, pentu ca va fi alaturi de tine orice s-ar intampla.
Ms de raspuns Zbenguici, si sa stii ca nu le am q gramatica yos bun la mate am 10 in teza q subiect unic
Ms de urare da eu urasc olimpiadele si ai dreptate, sunt kestiuni mai atragatoare decat sa scrii corect cum ar fi sa iei 10 in teza la mate k mine
Vreau sa stiu cine esti tu! Cel care mi-a dat raspunsul:"... exista prietenie adevarata? pentru mine nu prea exista notiunea de prieten...am "investit"intr-o prietenie si cu ce am ramas? cu o dezamagire... daca stiam ca asta inseamna prietenie ma lasam de mult de "sportul" asta!" s-ar putea sa te cunosc...
A fi un prieten adevarat inseamna a-ti sustine prietenii la nevoie si a-i indrepta atunci cand gresesc. Asta a fost partea teoretica...La un moment dat, adica printr-a 5-a sau a 6-a credeam ca am o groaza de prieteni cu care obisnuiam sa ies in fiecare zi vara si in fiecare week-end in timpul scolii... apoi a venit a 7-a... a fost graoznica, majoritatea s-au intors la 180 de grade, era sa nu-i recunosc... dar am gasit cateva persoane de la care sincer nu ma asteptam sa ma abandoneze si cateva de la care nu asteptam intelegere si prietenie...acum am doar vreo 5-6 prieteni dar stiu sigur ca ei sunt prieteni adevarati si ca nu ma vor lasa la greu...nici eu pe ei.