După textul pe care ni l-ai prezentat aici nu e de mirare că ai numai media 6.
Cît anume a fost acea cea mai mare notă din clasă, pe care ai luat-o, tu care scrii atît de prost românește?
Pentru felul cum scrii 5 e notă mare.
Înseamnă că ceilalți sunt de la 4 în jos.
Cum ai putut să ai în clasele 5 -8 media 9, 45?
Profesorii aceia ai tăi nu au văzut cît de prost scrii românește?
Nu pricep cum se învață astăzi limba română în școlile din această a noastră țară.
Ferească Dumnezeu!
Scriu prost aici pentru ca e un simplu site in care nu ma ajuta cu nimic faptul ca am scris corect. Si totusi, nu inteleg ce am scris prost. In fine, nota in teza a fost 8. In clasele 5-8 am avut note mari ca ma placeau profii si mai si invatam cateodata. Am ajuns la unul din cele mai bune licee din oras, cu media 8 in examene, deci nu scriu asa prost pe cum crezi tu.
Tinere, eu am intrat în al 70-lea an de viață, am fost, o bucată de vreme și profesor de limba română.
Așa că nu vinzi tu grădinarului castraveți.
Nu voi sta acum să-ți fac analiza tezei tale de doctorat.
După virgulă nu se pune „și", decît în cazul frazelor incidente, explicative.
„Să le dea la unii", „la alții nu le-a dat".
Corect era „unora" sau „altora".
Și mai sunt cîteva „bubuțe".
Ce înseamnă „duma"?
În sensul cel mai exact „duma" denumește organul legislativ din Rusia țaristă ( un fel de Parlament). Denumirea s-a reactualizat după revenirea la denumirea de Rusia ( deci de după 1990)
Altcumva e o expresie argotică ce mie nu îmi este familiară. E ceva mai nou, probabil, în limbajul tinerilor de azi. Aici, e drept, îmi recunosc limitele.
Cît despre ce îi vei spune mamei tale, asta e ceva destul de simplu.
Ceva de genul : „Mamă, dragă, acum sunt la liceu, nu mai sunt la școala generală și s-a mai schimbat cumva „calimera".(vezi DEX).
Sănătate și să auzim de bine!