Cel mai bine ii ceri parerea unui profesor de educatie muzicala sau de muzica.El cred ca isi da seama cel mai bine.
Nici nu ma gandesc sa cer parerea unui profesor. Profesorii de muzica pe care i-am avut pana acum pur si simplu iti bateau joc de noi. Nici macar nu ne invatau muzica si puneau note pe "ochi frumosi"
Poti da ceri parerea unui profesor de muzica pe care nu il cunosti, de exemplu pe unul de la Liceul de Arta sau de la Conservator.
Ureche muzicală sau voce îți dai seama fie înregistrându-te fie cerând părerea unor persoane străine
Pai, de exemplu, daca poti face diferenta intre limbile straine, si nu ma refer la cele evident diferite, sau daca poti face tu insuti diferenta, vorbind, intre vorbirea literara si cea cu regionalisme. Adica, daca poti, in conditiile evidente, sa vorbesti doar literar, iar cand mergi la bunici, sa vorbesti doar cu arhaisme, atunci da, ai ureche muzicala. am observat ca cei care nu au, nu pot face acest lucru si li se pare groaznic de dificil.
Sau, poti alege cateva melodii dinalea clasice, diferite, evident, si dupa ce le-ai ascultat pe fiecare o data, sa le pui in ordini aleatorii si sa vezi dadca iti poti da seama daca s-a repetat vreuna, sau sa faci cumva diferente intre ele. Cam atata stiu si eu sa iti spun.
Onisim13 întreabă: