Din experienta mea, iti spun ca niste lucruri trebuie protejate cu sfintenie intr-o relatie: increderea, respectul si dragostea. Oricare dintre ele a fost stirbit sau chiar pierdut, relatia se duce de rapa. Poate un om accepta ca l-ai mintit o data, dar de la a doua minciuna incolo, increderea lui va diminua pana va disparea (cred ca pe la a patra deja este prea tarziu). Promisiunile unei femei care te-a mintit, chiar si o singura data, au valoare zero, trebuie sa gasesti ceva mult mai bun decat vorbe si promisiuni. Daca il vrei inapoi, trebuie sa faci altceva, nu sa promiti si sa te vaieti. Din ceea ce spui tu aici, eu nu sunt deloc convinsa ca te-ai fi schimbat. Nu spui: il iubesc si nu pot trai fara el. Nu spui: il pot face fericit, fiindca il iubesc. Spui numai: il vreau inapoi, vreau sa-l recuperez (ca pe un catel pierdut). Ce inteleg eu: e proprietatea mea si sa faca bine sa se intoarca la mine. Urmeaza sa bati din picior. Asta nu e dragoste, e egoism si rautate.
Daca ma insel eu si chiar il iubesti, gandeste-te cum i-ar fi lui mai bine. daca esti 100% convinsa ca lui i-ar fi mai bine cu tine decat cu alta (necontand deloc cum ti-ar fi tie mai bine), atunci fa ceva ca sa inteleaga asta, sacrifica-te intr-un fel. Nu cuvintele, ci faptele profunde si reale iti mai pot oferi o sansa.
Dragostea nu se cerseste niciodata, dragostea este cea care uneste oamenii si îi face tericiti. Parerea mea este ca inca trebuie sa mai speri, pentru ca speranta moare ultima. Sunt convins ca nu ar dori sa vorbeasca cu tine, dar poti sa-i scrii o scrisoare cu calm si rabdare in care sa-ti exprimi toate sentimentele tale fata de persoana sa. Dupa ce ai facu acest gest, ai rabdare nu fii disperata, ca daca te iubeste se va reintoarce din nou la tine.
Andrei67y5 întreabă: