| Animeforlifee9921 a întrebat:

Cum iti poti imbunatati relatia dintre tata si copil?
De vreo 2 ani,tata a devenit tot mai irascibil (nu intelegeti gresit,nu bea,fumeaza sau sa ma bata) si mereu tipa. Mereu ma critica pentru faptul ca nu invat destul si stau toata ziua cu telefonul,dar el nu intelege faptul ca mi s-a spus ca am ADHD si invatatul mi se pare o corvoada. Am note bune,dar ma chinui ceva sa invat pentru un test.
Aseara de exemplu,vorbeam si eu cu niste colegi pe apel,iar deodata a intrat peste mine in camera si a inceput sa injure ca vezi Doamne ce mare mizerie era prin pat (aveam cateva glossuri,dar pe care le-am strans imediat,nu e sa zici ca a intrat de prea multe ori in camera).
Eu cred ca totusi e asa ca a fost stresat la munca,fiind politist,dar acum la pensie nu are absolut niciun hobby,sta doar pe telefon,iar apoi ma cearta si pe mine si pe mama ca nu stiu ce nu ii convine lui. Mama cred ca e "spalata pe creier" din cauza fricii legate de cum ar putea reactiona el daca ei ar vorbi sincer.
Nu stiu ce sa mai fac sincer,dupa ce ca am probleme cu scoala,el nici macar nu ma intelege,e si mai in varsta si mna. Am fost si la psiholog,dar nici psiholoaga respectiva nu m-a inteles si mi-a zis ca el de la munca a devenit asa, desi sincer nu stiu ce sa mai cred, nici mie nu imi mai place sa fiu calcata in picioare. Bani aruncati si acolo si timp pierdut.
Voi cum ati face in locul meu?

10 răspunsuri:
| Furnicuta000 a răspuns:

Pai psiholoaga are dreptate. Ce voiai sa-ti spuna? Asa e omul, irascibil si cicalitor, vrei sa-l schimbi? Cum sa-l schimbi? Crezi ca poti schimba caracterul unui om cu cateva vorbe? Ce poti tu sa faci e sa il suporti si cand te faci mare te duci la facultate, te muti singura si ai scapat de el

| Animeforlifee9921 explică (pentru Furnicuta000):

Stiu ca are dreptate, insa pare ca nu si-a dat deloc interesul, nu mi-a propus solutii pentru o relatie mai buna cu el.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"mi s-a spus ca am ADHD " Asta nu e diagnostic, ca spune cineva.
Cu sau fara diagnostic, tu tot trebuie sa inveti.
As zice ca trebuie sa depui mai mult efort.
Asa ca il inteleg pe tatal tau.
Care e alternativa? Te lasi de scoala si ramai pe capul parintilor? Ei nu traiesc vesnic. Ce vei face pe urma?
Nu esti in masura sa spui despre mama ta ca e "spalata pe creier". Relatia dintre paritnii tai e fix problema lor.

Invata, ca asta e tot ce vrea tatal tau de la tine.

| Animeforlifee9921 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Da,am fost la doctor si mi-a spus ca am ADHD. Sa nu credeti ca mi-a spus cineva de pe TPU...

| Animeforlifee9921 explică (pentru Animeforlifee9921):

Iar la faza cu efortul, imi pare rau, dar va contrazic. Am invatat de am rupt si are multe momente cand nu e multumit deloc de mine legat de asta.

| Animeforlifee9921 explică (pentru Animeforlifee9921):

Plus ca dvs. nici nu stiti cat de frustrant e sa te chinui o ora sa inveti o amarata de pagina pe care apoi sa o uiti de tot. Nu e usor, de asta oamenii cu asa ceva sunt luati peste picior de alte persoane care nici macar nu stiu prin ce trec cei cu ADHD.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

De ce bani aruncati la psiholog?
Ai 10 consultatii gratuite cu trimitere de la medicul de familie.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Problema e ca nu poți face nimic. Și eu am un tata de genul. Nu poți vorbi cu ei fiindcă ei mereu se Tim de părerea lor și cred ca asa e bine cum vor ei. Tipul asta de părinte deja e toxic. Mai ales ca și cu mama ta se comporta asa. În familie toți trebuie sa fim deschiși și sa ne ascultam. Îmi pare rău dar nu ai ce face fiindcă dacă îți zic sa încerci sa comunici cu el și o faci, el tot o să-și tina părerea deci na...doar aștepta să mai crești și te muți. În plus psiholoaga e proasta. Ea ar trebui sa te ajute pe tine nu sa si dea cu părerea de ce e tatăl tău asa. Și încă ceva. Ești stresat de la lucru? Ok, dar nu duci stresul și nervii acasă sa destrami o familie. El ar trebui sa meargă la un psiholog, deoarece la vârsta lui ar trebui sa își poată controla emoțiile și sa nu se comporte asa cu voi.
Sper ca nu te-ai supărat, dar îți zic doar adevărul

| Animeforlifee9921 explică (pentru annonimaaaa555):

Nu am de ce sa ma supar! Si eu am vrut sa il trimit la psiholog, insa mi-a spus ca el nu mai da atatia bani si ca nu el are o problema, ci eu.

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Asta e un semn de tată toxic. Îți las instaul meu aici(nu ala privat da ți l dau de pe asta)daca vrei sa îmi scrii sa vorbim

nature_photo_. post

Cred ca ti-ai dat seama ca sunt fata deci mno. Sa nu te sperii sau ceva?