| Heys a întrebat:

Cum ma pot adapta la liceu nu prea imi place desi sunt la un liceu de prestigiu majoritatea colegilor mei sunt din mediul rural, nu am prieteni in clasa sunt 26 de fete si nu prea am ce vorbi, nu au acelasi simt al umorului nu radem din aceleasi lucruri si nu ma pot adapta.In generala era ff frumos ma duceam de drag la scoala aveam gasca si restul dar aici e monotonie si stau inb banca singur sau repet lectia sau altceva.Nu e ca nu as putea sa intru in vb cu ei dar nici nu prea vreau pentru ca am vazut cum sand si sut diferiti de mine total.baetii care ii am in clasa sunt fatalai* unu se lauada si nu ii suport nici pe ei, clasa e urata pentru ca se invata numai dimineata si pe calsa 9 trebuie sa invat intr-un camin nu in liceul propriu zis.As incerca sa ma transfer dar imi este sa nu fie in zadar.Niste sfaturi va rogdancing

3 răspunsuri:
| AnnAnne a răspuns:

Sa stii ca nimeni nu vine la tine asa fara sa te cunoasca dinainte...de ce nu faci tu primul pas spre noii tai colegi? Vad ca esti plin de prejudecati.Ia-o si tu mai usor, iesi in pauza, nu mai sta in banca.

Si eu sunt intr-a 9-a la filo si pana acum nu prea am vb cu multa lume, decat cu prietena mea cu care sunt colega de banca din generala...Azi n-a venit la scoala si am fost oarecum fortata sa ies si sa socializez si sincer mi-a placut! Cu siguranta o s-o mai fac!

Sa nu-ti fie frica, lasa prejudecatile acasa, mai stai aici macar pana in sem. al 2lea si daca nici pana atunci nu ti-ai facut prieteni, muta-te in alt liceu.
Eu ti-am spus aici ce-as face eu imaginandu-mi prin ce treci, dar bineinteles ca nu pot simti aceleasi lucruri pe care le simti tu acum fata de problema ta. Daca am gresit imi pare rau.
Sper sa te acomodezi in noua ta clasa.Succeshappy

| DiamondEyes a răspuns:

Asa e la inceput... Uite eu acum sunt intr-a 12a si crede-ma, ca nici nu visam sa fim cum sunt acum [scuze cacofonia]
asa e la inceput...Eu am avut noroc ca mai aveam 5 colegi din generala in clasa dar totusi; faza-i ca nici nu va cunoasteti, gen cls 1a, dar in pauze du-te la clasele prietenilor tai, daca stai in banca nu prea se rezolva nimic.Acum sunt toti timizi /prea laudarosi dar nah... Oricum va mai dura pana va veti obisnui toti.

| FallingRain a răspuns:

Pai du-te si tu si vorbeste cu colegii tai, nu trebuie neaparat sa aveti aceleasi pareri, pana la urma sunteti persoane diferite si din cauza asta te simti ciudat la inceput. Vorbeste si tu cu cineva despre ex. de unde isi cumpara hainele, ce muzica le place, ce altceva le mai place sa faca, ce sporturi practica, stii tu, chestii generale. Ar trebui sa iti faci usor prieteni avand in vedere faptul ca nu prea va cunoasteti intre voi. Si eu sunt mereu asa cand ma aflu intr-un colectiv in care nu cunosc pe nimeni si imi fac griji pentru liceu (slava Domnului ca sunt a opta), dar iti vei face prieteni, mai devreme sau mai tarziu.