| yeahthisisnormalgirl a întrebat:

Cum pot face ulcer?

Răspuns Câştigător
| DjCristian a răspuns:

Stomacul secreta acid clorhidric si pepsina; in acelasi timp exista mecanisme de aparare ale mucoasei impotriva agresiunii acide. Ulcerul apare printr-un dezechilibru intre agresiunea acida si bariera antiacida (nu exista ulcer fara acid!). Implicati in aparitia ulcerului sunt: acidul clorhidric, refluxul continutului duodenal in stomac, alcoolul, fumatul, stresul, unele medicamente (antiinflamatoare de tipul aspirinei, diclofenacului, ketoprofenului, indometacinului, prednisonului).
In 1983 a fost descrisa bacteria Helicobacter pylori care a fost incriminata drept factor etiologic al ulcerului. Daca nu mananci sau daca mananci putin! Salut

| yeahthisisnormalgirl explică (pentru DjCristian):

Mi se face rau des chiar dupa ce mananc si uneori ajung sa si vomez din cauza asta.Cateodata cand vomez imi curge sange din nas. Am cautat mai multe chestii pe net si am gasit un posibil ulcer.Se poate face din asa ceva?

| DjCristian a răspuns (pentru yeahthisisnormalgirl):

Du-te la un gastroenterolog (nu stiu exact cum ii zice) Poate ai ceva cu flora intestinala, sper ca te-am ajutat

3 răspunsuri:
| BBelivee a răspuns:

Daca nu mananci nimic timp de o perioada.Sau mananci dar foarte putin poti face gastrita, iar de la gastrita se poate ajunge la ulcer foarte usor daca nu mananci.

Întrebări similare