| Everlasting a întrebat:

Cum pot memora mai repede si mai ușor?

Răspuns Câştigător
| Mihaa144 a răspuns:

Mai incearcă odată te rog...

6 răspunsuri:
| Seepty a răspuns:

Pai inceraca sa nu mai inveti pe derost si cand citesti fa-o mai rar si mai clar. Eu cand invat asa fac si pe langa citestesc de mai multe ori o singura propozitie dintr-o definitie pana imi intra ceva din ea in cap dupa trec la urmatoarea.

FUNDA?

| HaHaGirl a răspuns (pentru Seepty):

Se numeste toceala, incearca ca dupa 2 saptamani sau mai repede,o saptamana, sa-ti aduci aminte ce ai ''invatat'' fara sa te uiti prin carti si caiete si cu siguranta nu vei mai sti nimic pentru ca ai tocit, asta e definitia tocilariei, inveti fara sa retii, stii la test apoi numai stii nimic

| Northern a răspuns:

Folosind memoria motrica.

| HaHaGirl a răspuns:

Lecitina.ia lecitina si merge, eu mereu uit lucruri asta pentru ca am foarte multe pe cap si am vreo 2 ani de cand iau lecitina in fiecare zi

| Mihaa144 a răspuns:

Heii.Iti spun cum fac eu.Pentru inceput vreau sa stiu daca ai memorie vizuala sau audio.Adica retii mai repede daca auzi informatia decat o vezi, daca da fii atenta la fiecare cuvant si incearca sa-l retii. Daca ai memorie vizuala incearca sa scrii colorat, sa incadrezi ceva important si vei retine.

Metode de a fii atent/a la scoala
-fii cu ochii pe profesor si incearca sa intelegi tot ceea ce explica, daca nu intelegi intraba-l
-ia notite si la informatiile care ti se par mai importante care sunt doar discutate in clasa
-mutate in primele banci ca sa auzi mai bine tot ceea ce explica profesorul.
-nu ezita sa raspunzi la ore chiar daca nu esti sigur/a de raspuns.
-da-te bine pe langa profesor
-fii activ la ore
-arata ca-ti pasa de materia pe care o preda proful/profa

Metode de a invata acasa
-Asigura-te ca nu te poate distrage nimic de la invatat
-Am auzit ca daca pui caietul pe o carpa/ tricou galben/a te vei concentra numai asupra caietului
-Incearca sa gasesti o logica dupa care sa inveti, nu invata niciodata papagaliceste, caci daca uiti un cuvat ai uitat toot
-incearca sa inveti cu voce tare daca ai memorie audio si vizuala si incearca ''sa pozezi'' [ sa ai ca o poza in minte pagina] pagina de caiet
-mai citeste si din manual unele chestii de care nu esti sigur
-fa-ti scheme, dupa care poti invata mai usor
-fa-ti un semn de carte si scrie cele mai importante idei acolo
-sau ai putea sa rogi pe cineva [o colega] sa te ajute sa intelegi schematic lectia
-in cel mai rau caz fa meditatii

Alimente care sa te ajute sa te concentrezi
-oul fiert
-mere
-pere
-kiwi
-fructe in general
-Paine integrala de grau.
-Cartofi dulci
-Spanac
-Ton si somon
-Fasole rosie
-Pestele
-Apa
-Salata de varza si sfecla rosie
-Ciocolata [ ar trebui sa mananci o bucata sau doua de ciocolata inainte sa te apuci sa inveti si dupa]
-Vinul rosu
-Alunele si nucile

Incearca sa le incluzi in alimentatia ta [nu neaparat pe toate]

Sper ca te-am ajutat.Asta fac si eu si pana acum nu am note mai mici de 9.Multa bafta iti doresc.

Daca raspunsul meu a fost de folos = Fun

| Everlasting explică (pentru Mihaa144):

Multumesc mult, m-ai ajutat.....doar ca nu stiu de ce nu-ti pot pune funda.....scrie ca nu esti in activitate

| Mihaa144 a răspuns (pentru Everlasting):

Mai incearcă odată te rog...