| Larisamonica a întrebat:

Cum pot pune punct unei relații? Tot am încercat dar nu înțelege, îmi zice ca nu o sa scap de el ca ma iubește și chestii de genul. L-am blocat de multe ori și oriunde mergeam eu apărea și el, ma suna cu număr privat încontinuu și ma ameninta ca ma omoară și dupa se omoara și el... nu pot scapa de el, nu știu cum sa fac să-l fac sa înțeleagă ca eu nu mai simt nimic pentru el.

6 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Plangere la politie pentru hartuire, sa ii puna interdictie sa se apropie de tine, daca ai si mesaje cu amenintari sa le arati cu atat mai bine, e santaj emotional, indiferent cat de disperat pare atat timp cat ramane blocat peste tot procedezi corect, nu ar fi rau nici sa schimbi numarul de telefon sa nu te mai sune cu numar ascuns.
Daca v-ati despartit recent e frustrarea intensa pe care o simte dar care va scadea in intensitate, nu va mai fii la fel de obsedat incepand de acum in 2 luni daca tu te tii departe de el, va intelege chit ca fortat, chiar daca in mintea lui considera ca inca sunteti impreuna nu poti ramane cu un asemenea om indiferent cat ameninta el ca isi ia viata, va zice orice sa te tina langa el dar nu lasa frica asta sa te tina blocata, cunosc un cuplu cu situatie asemanatoare, ea sta langa sotul ei de frica si asta tine de 10 ani de zile, nu are dreptul nimeni sa-ti ia libertatea, sa nu cazi in aceeasi capcana.

| Violleta2022 a răspuns:

Este extrem de simplu: trebuie doar sa-l blochezi peste tot, pe cel cu care vrei sa rupi relatia, insluiv la telefon, ca sa nu te mai poata contacta.

Daca nu intelege, poti apela la Politie sa-i puna restrictie si interdictie, sa se mai apropie de tine.
Asta este deja santaj si amenintare, nu dragoste.

| Larisamonica explică (pentru Violleta2022):

Mă amenință că se omoara și chestii de genul

| Violleta2022 a răspuns (pentru Larisamonica):

Informeaza politia, ca asta este santaj!
Pastreaza toate mesajele lui si arata-le Politiei!
Nu poti s atraiesti cu teama ca un nebun te santajeaza si te forteaza sa fii cu el, ca iti pui viata in pericol.
Uregnt la politie si fa reclamatie!

| ShREKT a răspuns (pentru Larisamonica):

Lasa-l sa se omoare naibii sincer

| miamiiam a răspuns:

Salut!

In primul rand vorbeste cu parintii tai, spune-le ce se intampla si prin ce treci. Nu e usor deloc sa dai peste astfel de oameni si pare ca sunt din ce in ce mai multi. Blocheaza-l peste tot si sa ramana asa. Nu raspunde la telefon la numere nescunoscute, cel putin urmatoarea perioada. Blocheza apelurile de la cei pe care nu ii ai in lista, poti fce asta din telefon.
Vorbeste cu prietenii tai si spune-le sa iti respecte decizia de a inceta sa mai relationezi cu el in orice fel, sa fie ei de partea ta. Ar fi bine sa fii mereu langa prieteni cand esti pe afara, prin oras.

De asemenea, daca lucrurile escaladeaza mergi mai departe catre Politie. Daca esti minora vei avea nevoie de parinti, daca nu, te duci singura si spui ce patesti. Pastreaza dovezile, discutiile in care este amenintata in orice fel.

Succes!