Poti imparti informatia pe paragrafe, pe care le poti colora diferit, asa cum iti sugereaza deja cineva.
Poti imparti informatia..schematic. Gen iti scrii cu liniute aspecte importante.
Poti citi ce ai de invatat, iar la final scrii pe o foaie tot ce ai retinut..si repteti pana simti ca stii.
In mare parte..incearca sa intelegi ceea ce citesti. Ia-o cat de logic poti, pas cu pas.
Împarte totul în paragrafe. Bănuiesc că la școală așa îți este predat.
Când ai reținut primul paragraf, treci la următorul, după care, reiei cele 2 paragrafe.La fel înveți al 3-lea și reiei și primele 2.
E destul de ușor.
Baftă!
Fiecare are metodele lui de invatare.
De exemplu, poti colora ceea ce consideri important.
Poti invata copiind textul
Sau inregistrandu-l si ascultandu-l
Poti invata mecanic
Sau inveti ascultand muzica.
Cheia sta in interes, zic eu. trebuie sa ai in cap ca scoala e importanta si vei avea nevoie de informatiile alea deoarece in ziua de azi "knowledge is power" . metodele de invatare nu cred ca vor merge... adica nu stiu, vezi pe google ce gasesti. bafta
"Vei avea nevoie de informatiile alea" ca sa treci la materia respectiva, probabil. Mult % din ce inveti se duce naibii
Metodele de invatare functioneaza la unele persoane. Nu e suficient sa ai motivatie. E ca atunci cand incerci sa aprinzi focul cu o lupa. Toata lumina(motivatia) se concentreaza intr-un punct, dar cu ajutorul lupei(metodei de invatare).
Zic si eu.
Cel mai ușor pentru a memora e să îți folosești cât mai multe simțuri.
Să vezi informația - deci să o citești sau să vezi acel lucru pus în aplicare.
Să o auzi - deci te poți înregistra și asculți.
Să o spui - de mai multe ori
Să o aplici - acolo unde este posibil - de exemplu, dacă vrei să reții o rețetă de gătit
Evită lucrurile care îți pot distrage atenția, precum muzica sau statul pe facebook în același timp cu învățatul. Sunt persoane care se descurcă și așa, dar nu înseamnă că fac bine ce fac.
Hei eu una am un stil aparte de ar retine informatiile. "Ma joc cu culorile",cum zice tata. Folosesc mereu evidentiatorul si subliniez ceea ce ma intereseaza cu adevarat din lectia,capitolul, publicatia respectiva! O fac si pe culori, ca de exemlu:
albastru-ceea ce e foarte important
portocaliu-ceea ce nu pot sa retin si trebuie sa invat uneori mecanic
verde-o definitie, fraza pe care mai trebuie sa o repet
galben- cuvintele noi, pe care trebuie sa le retin, termenii obligatorii mai exact
Sper ca te-am ajutat.
patrizia696 întreabă:
12344fujbujh întreabă: