Ideea e sa isi construiasca increderea in tine. Aratandu-le ca totul e bine daca te lasa, o sa te considere de baza. Asa ca fii o persoana de baza in toate privintele, chiar si in cazurile care nu au legatura cu iesitul afara.
Ai facut o promisiune? Tine-te de ea.
Ai promis ca faci un lucru? Nu te abate.
De-asemenea, o idee ar fi sa nu promiti ceva ce stii sigur ca nu poti indeplini. Tine-te departe de ceva ce te depaseste.
La fel, nu ii panica, fii disponibila cand e nevoie de tine si nu disparea ca magaru-n ceata.
Bafta.
Le spui ce intenționezi să faci, fi sinceră, răspunde-le mereu la telefon și anunță-i unde stai. Dacă vrei să stai noaptea după 22 nu cred că-i bine. Eu foarte rar stau peste această oră. Mie nici nu-mi place să stau aiurea noaptea afară și nu are legătură cu faptul că orașul în care locuiesc nu e chiar liniștit.
Daca ai un prieten sau o prietena in care parintii tai au incredere poti sa le spui ca va fi si el/ea
Spune-le ca stai in apropierea blocului si tine-te de cuvant
Daca vrei sa stai dupa ora 22:00 probabil ca nimic nu ii va convinge, ramai la o ora realistica
Poti sa stai toata saptamana in casa si sa termini de invata/temele pentru luni de vinerea, asa nu pot sa iti bage scuza asta
Cand ii intrebi vorbeste-le frumos si nu te enerva si in niciun caz nu da exemple de genul "Parintii lui x-ulescu o lasa sa stea mai mult, voi de ce nu ma lasati?"
Trebuie sa fii foarte sincer/a, si sa le raspunzi mereu la telefon, si sa le castigi increderea, sa le spui unde esti tu, cu cine, etc.
Sanatate.
In primul rand, pana la ce ora te lasa parintii "afara"? Daca te lasa cam pana la 21/22:00 e ok.
Depinde acum si ce varsta ai: daca ai sub 16 ani e normal sa fie mai stricti cu tine.
Ichigo1998 întreabă:
CreepyDarkness întreabă: