Aduci motocicliști acasă până ce o să le placă și lor sau trebuie să le demonstrezi că-ți plac motoarele. să mergi prin casă ca și cum ai fi pe motor. Dovedește-le că aia vrei și gata, sau dacă ai banii tăi e mult mai simplu.
Din pacate nu vei reusi.
E greu pentru un parinte sa il stie pe plod ca sta cocotat pe un sasiu cu doua roti, gata sa devina donator de organe la prima denivelare a astfaltului.
E chiar greu. Catre imposibil. Eu as lasa acest vis sa ramana doar vis.
Si chiar daca ai reusi sa ii convingi, de fiecare data cand te urci pe motocicleta vor avea o strangere de inima si vor fii stresati pana cand te vei intoarce.
Asa este cand esti iubit. Iti faci griji pentru cel iubit.
Intrebarea se rezuma la cat de mult ii iubesti si apreciezi pe parinti ca sa le faci asta. Sa ii tii stresati pana la sfarsitul vietii lor.
Imi pare rau ca nu pot sa iti dau sfaturi in aceasta dorectie. Dar chiar nu am.
In primul rand, trebuie sa ne spui care sunt motivele pentru care ei nu sunt de acord cu acest permis, ca sa putem sa judecam corect situatia si motivele impotrivirii lor.
Cand o sa ai 18 ani poti sa dai de permis A2 fara acordul parintilor. Dar daca te gandesti sa iti cumperi o motocicleta ar fi frumos si corect sa le spui si parintilor tai. Incearca sa le explici ca asta e visul tau si ca o sa ai intotdeauna grija.
Ei cred daca ai motor devii donator de organe si ca motocicleta este moarte pe doua roti
Trebuie sa spun ca, sunt total de acord cu ei!
Daca nu as fi avut prietenul lui fii-miu care ar murit nevinovat in trafic, izbit cu tot cu motocicleta de un batran care sofa o masina mare, nu as fi fost impotriva motocicletei.
Asta a fost si motivul pentru care, fii-miu nu si-a luat niciodata motocicleta si i-a pierit cheful cand a fost la inmormantarea prietenului lui, un copil nevionvat, care s-a aflat regulamentar in mijlocul drumului, fara pic de vina...
Si sincer, de 13 ani, de cand a pus mana pe volan, sofeaza si nu mai este interesat de motoare pe 2 roti.
Ce a patit batranul care l-a omorat pe baiatul ala?
Nimic! Avea aproape 90 de ani si nu mai avea reflexe, asa ca, i-au luat permisul de conducere si i-au dat arest la domiciliu.
Ok dar nu prea inteleg un lucru odata ce esti pasionata de motocicleta nu vad ceva care ar putea ca sa stee in fata ta cand acea este pasiunea ta lrin care traiest.
Esti baiat si pasiunea pentru masinute si motociclete nu va trece niciodata, nici cand vei deveni adult, doar ca treci de la masini mici, la cele mari si puternice.
Eu si sotul am considerat ca-i indicat intai sa ii luam masina copilului, sa capete experinta in trafic si sa invete sa sofeze in viata reala si apoi, peste cativa ani, putand sa-si ia singur, motocicleta, avand deja experienta si reflexe la sofat.
Fii-miu are deja 13-14 ani de sofat masina si este inca tentat sa-si cumpere motoicicleta, dar pasiunea aia s-a mai domolit, in special dupa ce a vazut cum amicul lui a murit nevinovat. Degeaba ii explicam noi inainte de frica noastra, pentru ca, ca motociclist, daca esti implicat intr-un accident, ai sanse minime sa supravietuiesti.
Cu fii-mea a fost simplu, a vrut masina si a raams fidela masinii.
Deci, ca baiat, iti inteleg pasiunea pentru masinute si motociclete, dar daca este sa judecam la rece sansele de supravietuire in caz de accident, as recomanda doar masina, care te protejeaza destul de bine.
Dar de ce ai nevoie sa fie ei de acord? Am avut si eu problema asta si daca am vazut ca vorbesc cu peretii, n-am mai incercat. Pana la urma, dupa ce treci de 18 nu ai nevoie de acordul nimanui ca sa faci anumite lucruri
Esti motociclist?
Si daca da si ai experienta tu ce motor zici ca ii bun de incepator poate sa fie hornet sau r6?
Sunt fata Am permis, dar nu consider ca am suficienta experienta momentan incat sa-mi pot da cu parerea pe tema asta asa ca nu te pot ajuta.
E clar... Hornet și R6 au 600 centimetri cubi, e moarte pe două roți ca începător.
În primii doi ani de motociclism mergi pe un 125, după care un 300... Abia după 5-6 ani experiență te duci la un 500-600.
Eh, până să te omoare motorul, au grijă ceilalți participanți la trafic care nu se obosesc să acorde prioritate...sau străzile pline de gropi (dacă circuli singur și nu știi drumurile).
Cam asta e gândirea mea 2 ani și 3 decese mai târziu. Acum doi ani aș fi fost de acord că motorul contează în primul rând, acum nu mai știu ce să zic N-am ajuns să fiu contra, nici nu mi-e frică de motociclism, dar deh...
P.S. Chiar cunoști pe cineva cu adevărat pasionat care să aibă răbdare 6 ani să se ducă la 600? Mare lucru dacă așteaptă 2-3 ani...și oricum, nu cred că ar trebui să discutăm în ani aici, ci în kilometri.
Da, ai dreptate...
Păi dacă o luam logic după vârsta categoriilor (16-A1, 18-A2, 20-A), înseamnă că trebuie să aștepți minim 4 ani pentru a îți lua motor de 600cc...
Aaa, nu luasem în calcul varianta de a începe cu A1 la 16 ani. Mă gândisem ori direct la A la 24 de ani ori început cu A2 și așteptat 2 ani.
Da, te înțeleg. Oricum, cu cât trecerea pe un motor mai mare se face mai târziu, cu atât mai bine
teoo întreabă:
blondutsaa întreabă: