Chestia cu respectul de sine e foarte ciudata. Ti se pare ca toti au mai multe calitati, sunt perfecti si tu faci multe greseli, etc. Gandeste-te ca in ochii unei persoane, viata ta poate parea perfecta, ai note mari si ai luat si premiu. Ca sa iti cresti respectul de sine, stai drept, nu cocosat, ai o atitudine pozitiva, fii de treaba cu toti, asa o sa fie mai greu sa te jigneasca, si o sa cresti in ochii lor si o sa spuna "Mama, ce de treaba e tipu' asta!". Uita-te in oglinda in fiecare dimineata si spune-ti ca nu e nimic rau la tine. Treaba cu "sunt urat" e din cauza hormonilor, pur si simplu crezi asta despre tine din cauza hormonilor care cam explodeaza. Chiar si cel mai aratos tip isi spune la un moment dat "Sunt urat!". Acum probabil iti observi defectele si le lasi sa te umbreasca, in loc sa iti scoti in evidenta calitatile. Daca nu esti multumit de cum arati, se poate schimba, crede-ma. Ia-ti niste haine care iti scot in evidenta calitatile. Ai ochi albastrii? Poarta un tricou albastru. Tunde-ti parul cum iti sta tie bine, intreaba frizerul. Sfatul meu e sa te inscrii la un sport pe care sa il practici pe parcursul verii, ca de exemplu, inotul. Iti cresti increderea, te dezvolti mai bine si esti si mai disciplinat. Sper ca te-am ajutat si ca o sa iti ridici moralul. NImeni nu e perfect, bafta, frate!
P.S.: Partea cu schimbatul infatisarii nu conteaza asa tare, dar daca te face pe tine sa te simti mai bine, e importanta si ea. Pana la urma, facem ce ne face pe noi sa fim fericiti.
Pentru inceput, ar trebui sa iti schimbi numele de pe TPU
Glumeam.
Hey, nimeni nu e perfect...iar imperfectiunea asta ne face pe toti egali din punct de vedere fizic.
Inteligenta este cea care ne mai diferentiaza putin...toata lumea poate sa aiba un fizic de invidiat daca isi da silinta...insa nu cred ca oricine ar fi capabil sa ia premiu la scoala.
Nu ai prieteni pentru ca, asa cum ai spus si tu, stai numai in fata calculatorului. Iesi in lume si cunoaste oamenii, doar asa iti faci prieteni. Si nu te mai crede inferior celorlalti, pentru ca ei profita de asta si chiar te determina sa fii sigur ca ei sunt mai buni decat tine.
Trebuie sa te multumesti cu ceea ce ai. Altii si-ar dori sa fie ca tine...Intotdeauna, ne dorim sa fim altfel decat suntem de fapt. Suntem personalitati originale si irepetabile, deci suntem unici. Trebuie sa ne simtim speciali.
Nu-i mai lasa pe ceilalti sa iti vada defectele. Si ei au, insa le ascund si vor sa para mai buni decat sunt in realitate.
Stiu ca nu e nimeni atat de puternic incat sa nu se lase afectat de vorbele celor din jur, insa ei barfesc doar din invidie Arata-le doar partea ta plina de calitati (sunt sigura ca sunt o multime) si asa, ei vor vedea doar ce vrei tu sa vada.
Bafta!
Eu spun ca ai facut cel mai greu pas recunoscand asta.
Dar eu ma gandesc ca poate altii te iau peste picior pe tine din ce ai scris tu acolo.
S-au folosit de tine si aici ai picat de fraier.
Cat despre aspectul fizic se rezolva mai usor decat cel moral poti sa te duci la o sala sa tragi tare 1 an de zile si o sa arati binisor.
Ar trebui să te apreciezi mai mult, cu cât o să cunoști mai multă lume cu atât o să fi mai scârbit. Încearcă să schimbi tot ce nu te face fericit, încearcă să ieși din banal.
De ce te consideri prost? trebuie sa ai incredere in tine! cum? fa ceea ce iti place, cauta.ti prieteni care sunt cu adevarat prieteni... si app nu mai sta atat de mult in fata calculatorului iesi in oras distreaza-te, descopera lumea cu propri tai ochi, cunoate multe persoane si pana la urma la ce sa.ti pese de ce cred ceilalti, atat cat tie iti pasa si pana la urma crezi ceea ce se zice despre tine moralul iti va fi tot la pamant! De ce e rau ca ai luat premiu? este chiar foarte bine pana la urma la ce folos sa fi analfabet ( adica ei chiar daca se cred smecheri nu sunt decat niste ratati! ) Fiecare persoana e frumoasa in felul ei si vei cunoaste persoane care chiar te vor aprecia... nu incerca sa fi ceva ce nu esti fi tu insuti! :* iar acei prieteni pe care ii numesti asa nu iti sunt prieteni ci doar niste persoane care te folosesc < app nu esti tantalau deci fi mai optimist si o sa vezi ca lucrurile se vor schimba> :d