| middle654 a întrebat:

Cum pot sa scap de dependenta de internet? va rog ajutati-ma.

21 răspunsuri:
| τττ a răspuns:

Bună.
În loc să stai pe internet, fă alte lucruri care-ți plac.
Uite câteva exemple, dacă te regăsești prin vreunul din ele :
-desenează
-citește
-cântă
-dansează
-ascultă muzică
-ieși pe afară
-fă-ți curat în cameră
-sună o prietenă cu care nu ai mai vorbit de mult
-du-te în parc sau în natură cu niște prieteni
-ieși la o înghețată sau un suc etc.
Pa, pa.

| Lorena7712 a răspuns:

Petrece mai mult timp cu prietenii!
Iesi, distreaza-te...
Fa-ti de lucru pe afara mai ales ca acum vine vara ai destule de facut.
Iar in cazul in care iti place literatura, citeste o carte.
In cazul in care iti place sa te distrezi, du`te prin cluburi si etc...
Funda?puppy dog eyes

| Azurry a răspuns:

NU uita că încă eşti în timpul şcolii, deci încă mai ai teme, de învăţat, teste, medii etc. Foloseşte-te de asta, şi, chiar dacă nu ai învăţat în timpul anului (după dependenţa de internet, mda...) trebuie să faci efort acum. Măcar pentru medii.
În rest, după ce iei vacanţă, ori te apuci de teme imediat, ori petreci mai mult timp cu prietenii (aşa o să fac eu în primele zile de vacanţă). Baftă.

| KimEunJung a răspuns:

Parerea mea e ca nu poti scapa de dependenta de internet. Si daca poti esti chiar tare! Si eu sunt la fel...Nu stiu...Simt senzatia ca trebuie sa tastez tot timpul.big grinhee hee

| τττ a răspuns (pentru KimEunJung):

Dragă Diana,
Ce înțelegeți voi prin dependență de internet? Nu există așa ceva. Există doar persoane care stau mult la calculator și care stau mai puțin.Asta nu definește „dependența" de internet.

| KimEunJung a răspuns (pentru τττ):

Pai...Unele persoane stau nonstop la calculator pentru ca pur si simplu gasesc multe lucruri interesante de facut acolo si simt ca nu se mai pot opri din facut acel lucru. Si stau mereu in fata calculatorului jucandu-se sau conversand mereu pentru ca acel lucru pe care il fac la calculator chiar le plac atat de mult incat simt nevoia sa faca asta mereu. Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun aici. big grinwinking

Da,dar asta nu e dependență.

Pai....Atunci cum se numeste?

Cum am spus.
Există persoane care stau mult la calculator și care stau puțin.
Hai să-ți definesc eu dependența de calculator.
Să nu mănânci,să nu bei, să nu mergi la baie și doar să stai cu ochii în calculator zi și noapte. Fără mers la școală, fără teme, învățat, ieșit pe afară.
Așa ești tu? Nu prea cred.

Ei, cred ca ai dreptate... Cam incep sa cred ca nu exista dependenta dupa ce te-am ascultat. Am crezut ca exista.hee heewinking

Eu cunosc persoane de genul!
Dar bine, merg la școală, dar nu prea învață.

Pai....Normal ca nu invata pentru ca stau mult in fata calculatorului, dar cum ai zis si tu, nu sunt dependenti.winking

Vreau sa te intreb pe tine pentru ca chiar mi-ai demonstrat ca nu exista dependenta si ma gandeam ca poate stii sa imi raspunzi si la intrebarea asta: Exista obsesie? Toti colegii imi zic ca sunt obsedata de coreeni. Doar pentru ca le desenez numele pe niste foi in diferite moduri si culori, asta inseamna ca sunt obsedata de ei? Eu nu prea cred asta. Tu ce parere ai? Te rog, raspunde-mi cat mai repede.winking

Nu numesc asta obsesie.
Hai să-ți definesc și aici obsesia.
Să simți că pentru ei trăiești,dacă ar păți ei ceva ai suferi foarte mult,lingi ecranul la poze cu coreeni laughing, îți petreci tot timpul gândindu-te la ei, pe ecranul de telefon ai numai poze cu coreeni, ai fantezii cu ei.
Ceea ce nu cred.Din câte mi-ai zis tu, doar ești pasionată de coreeni, nu ești obsedată.

OMG! O_O E FOARTE RAU! Am uitat sa iti spun ca chiar as suferi enorm daca ar pati ceva( dar nu as linge ecranul la poze cu eilaughing ) si.....chiar am multe fantezii cu ei( le pun intr-un fanfict, fanfict= fan+fictiune). Deci......Chiar sunt obsedata de ei dupa ce am inteles eu de la tine. NUUUUUUUUU! Ce sa ma fac?crying

Cu timpul, dependența trece.Ori te plictisești de coreeni, ori îți găsești ceva de făcut.Așa eram și eu, timp de 8 luni eram obsedată de trupa aia de adolescenți, ONE DIRECTION.Nu pot să spun că acum nu sunt fană, dar nu cum eram înainte.Eh,nu lingeam ecranul la poze(cunosc persoane care au facut asta laughing ) dar pot să spun că trăiam numai pentru ei.

Sincer,eu chiar ii iubesc ENORM DE MULT! Nu cred ca as rezista o zi fara sa le aud vocea.:X Nu cred ca imi va trece prea curand. laughing Si as vrea sa iti mai zic ceva. Tu ai zis: " Cu timpul, dependenta trece.".Dar nu ai zis ca nu exista dependenta? confused

Unele persoane zic ca sunt ciudata pentru ca imi plac coreenii. Eu nu cred ca e adevarat pentru ca, cum altora le plac cantaretii americani(un exemplu) mie imi plac cantaretii coreeni. Si ce daca sunt de pe un alt continent? Nu conteza, nu?winking Tu ce parere ai?

Fiecare cu părerile lui!
Nu ești obligată să-ți placă de un artist doar ca să le faci pe plac prietenilor.

Ai dreptate.winking

| SuRpRiZzA a răspuns:

Pur si simplu nu mai intri pe net. Dar nu cred ca e o dependenta..Toti avem acelasi,, sentiment" pentru net tongue
PaPa.