Si eu am aceasta fobie :-s. cand am fost mica am mers de multe ori si am prins o frica! Nuj cum putem scapa de aceasta fobie Dar eu incerc sa'mi ingrijesc dintii sa fie curati ca sa nu ajung la dentist
Intr-adevar fobia nu se poate vindeca total, ci poti doar micsora teama, parerea mea.Cred ca fiecare avem fobie la ceva. Iar cei ce zic ca nu au, prb inca n-au descoperit-o.Deci problema ta cu dentistul, cred ca e vba si de varsta si atitudinea lui, poate o schimbare a dentistului ar fi benefica pentru tine.In al 2lea rand cand mergi la stomatolog poti sa mai iei un prieten cu tine sa mai uiti de ce ti-e frica, iar treptat incerci sa mergi singura.Este vba de ambitie si de curajul de a infrunta ceea ce ti-e frica. Mie mi-e scarba de soareci, nu de sobolani sau alceva, cand ii vad mi se face pielea de gaina, am in cap doar sa-i strivesc, nu s-ar pe mese sau genul asta, dar mie scarba. Dar asta este, iar de fiecare data cand vad vreunul incerc sa ma apropii de el, sa-mi infrunt aceata scarbire.Deci succes! Si poate ne dai si noua informatii de cum a decurs fobia ta, daca nu te superi.
Eu de la 7 ani merg singura si niciodata nu mi-a fost frica de dentist bine depinde si de dentist daca e un mosneag libidinos normal ca sperie pacienti
al meu e de treaba
Fobia nu cred ca se vindeca:(
http://luna-in-culori.blogspot.com/......fobia.html
Pai eu am fobia cu sangele si culmea e ca vreau sa fiu doctor dar cel mai bine e sa te gandesti ca dentistul vrea sa te ajute si ca daca nu-si face treaba o sa te doara si mai durerea corporala nu tine mult dar teama dureaza mult mai mult deci treci peste asta fundita?
Ah. am avut luna trecuta "placerea" sa vizitez cabinetul stomatologic... numai cand auzeam freza imi venea sa mor (si aia facea "bzzzzzzzzz" si eu "bazu` tau dara!" ). dar stii ce sa faci? inchide ochii cand incepe treaba si gandeste-te la ceva frumos. mai incolo ai sa intampini mult mai multe lucruri dureroase (din punct de vedere fizic, dar si emotional). pune-ti in cap ideea ca nu ti-e frica de dentist (sau faci ca si copiii "nu ma doare, nu ma doare, c-am mancat fasole goale"). lasand gluma la o parte, numai asa am scapat de fobia de analize
imagineaza-ti ca esti in alt loc. campii cu floriceeele, iarba proaspata, norisori pufosi, chestii & trestii (nu-s nebuna. vorbesc serios). imagineaza-ti diferite lucruri ce-ti plac, si ai sa vezi ca te vei simti mai bine.
sper sa fi fost de folos. bafta! dar nu mai bine sa prevenim cariile & co? cu toate ca avem o deosebita inclinare spre lenevitate, un mic efort nu strica. fa ca mine spala-te pe dinti in fata tv-ului si poti incerca si apa de gura (previne cariile & co + fresh smell)
byee >
Stiu cum e...trebuie sa fii curajoasa. eu pana sa am curaj sa intru in cabinet m-am dus cam o saptamana pana la usa si ma intorceam.pana la urma mi-am facut curaj, am intrat si nu a fost atat de rau pe cat imi imaginam.deci Curaj!