anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot sa scap de fobia de dentist? :-s doar cand ma gandesc la cuvantul dentist imi dau lacrimile straight face

7 răspunsuri:
| shtephie a răspuns:

Si eu am aceasta fobie :-s. cand am fost mica am mers de multe ori si am prins o frica! Nuj cum putem scapa de aceasta fobie happy Dar eu incerc sa'mi ingrijesc dintii sa fie curati ca sa nu ajung la dentist happy

| lovenotsex a răspuns:

Intr-adevar fobia nu se poate vindeca total, ci poti doar micsora teama, parerea mea.Cred ca fiecare avem fobie la ceva. Iar cei ce zic ca nu au, prb inca n-au descoperit-o.Deci problema ta cu dentistul, cred ca e vba si de varsta si atitudinea lui, poate o schimbare a dentistului ar fi benefica pentru tine.In al 2lea rand cand mergi la stomatolog poti sa mai iei un prieten cu tine sa mai uiti de ce ti-e frica, iar treptat incerci sa mergi singura.Este vba de ambitie si de curajul de a infrunta ceea ce ti-e frica. Mie mi-e scarba de soareci, nu de sobolani sau alceva, cand ii vad mi se face pielea de gaina, am in cap doar sa-i strivesc, nu s-ar pe mese sau genul asta, dar mie scarba. Dar asta este, iar de fiecare data cand vad vreunul incerc sa ma apropii de el, sa-mi infrunt aceata scarbire.Deci succes! Si poate ne dai si noua informatii de cum a decurs fobia ta, daca nu te superi.

| 009 a răspuns:

Eu de la 7 ani merg singura si niciodata nu mi-a fost frica de dentist bine depinde si de dentist daca e un mosneag libidinos normal ca sperie pacienti
al meu e de treaba

| Dorian_3315 a răspuns:

Pai eu am fobia cu sangele si culmea e ca vreau sa fiu doctorhee hee dar cel mai bine e sa te gandesti ca dentistul vrea sa te ajute si ca daca nu-si face treaba o sa te doara si maiwinking durerea corporala nu tine mult dar teama dureaza mult mai mult deci treci peste astawinking fundita? big grin

| c8ilu a răspuns:

Ah. am avut luna trecuta "placerea" sa vizitez cabinetul stomatologic... numai cand auzeam freza imi venea sa mor (si aia facea "bzzzzzzzzz" si eu "bazu` tau dara!"laughing ). dar stii ce sa faci? inchide ochii cand incepe treaba si gandeste-te la ceva frumos. mai incolo ai sa intampini mult mai multe lucruri dureroase (din punct de vedere fizic, dar si emotional). pune-ti in cap ideea ca nu ti-e frica de dentist (sau faci ca si copiii "nu ma doare, nu ma doare, c-am mancat fasole goale"). lasand gluma la o parte, numai asa am scapat de fobia de analize big grin
imagineaza-ti ca esti in alt loc. campii cu floriceeele, iarba proaspata, norisori pufosi, chestii & trestii (nu-s nebuna. vorbesc serios). imagineaza-ti diferite lucruri ce-ti plac, si ai sa vezi ca te vei simti mai bine.

sper sa fi fost de folos. bafta! dar nu mai bine sa prevenim cariile & co? cu toate ca avem o deosebita inclinare spre lenevitate, un mic efort nu strica. fa ca mine laughing spala-te pe dinti in fata tv-ului si poti incerca si apa de gura (previne cariile & co + fresh smell) big grin

byee >big grin

| duldiana a răspuns:

Stiu cum e...trebuie sa fii curajoasa. eu pana sa am curaj sa intru in cabinet m-am dus cam o saptamana pana la usa si ma intorceam.pana la urma mi-am facut curaj, am intrat si nu a fost atat de rau pe cat imi imaginam.deci Curaj! happy