| ina129 a întrebat:

Cum pot scapa de cosuri?! pentru ca rep o problema pentru mine.si de asemenea mi-am creat un obicei prost sa le storc, sunt constienta ca nu este bine; dar daca nu le stor imi intra sub piele(devenind pct negre, si dor ingrozitor).astept pareri/sfaturi! :*

Răspuns Câştigător
mumoasa
| mumoasa a răspuns:

O solutie foarte buna este sa te speli pe fata mai des. Poti sa te dai cu ceai de musetel, iar apoi sa aplici putina miere pe cosuri si sa o lasi sa actioneze cel putin 5 minute.

O alta solutie este ca inainte de culcare sa te speli pe fata si sa storci o lamaie, iar zeama sa o aplici pe fata si sa o lasi pana a 2 zi dimineata.

Deasemenea soarele iti face foarte bine pentru ca usuca cosurile.winking

13 răspunsuri:
| tukhey23 a răspuns:

Sa te bronzezi.Mergi la mare si stai toata ziua. la mare, e singura cale sa scapi de ele happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iar a inceput epidemia de cosuri, ca a mai fost una acum o saptamana. De unde apar mereu? Trebuie sa eradicam frate epidemia asta care izbucneste iar si iar, sa mergem la sursa si sa-i dam in cap. Cine e pentru? big grin tongue

Janina
| Janina a răspuns:

Eu aveam cosuri, si indemnata de o amica am inceput sa folosesc zynerit timp de o luna. apoi am incetat, cosurile au disparut si nu si-au mai facut aparitia!
gasesti Zynerit la farmacie si costa sub 50 de lei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Curăță tenul cu ceai cald (dilatează porii) concentrat de mușețel, storci coșurile și aplici tot ceai de mușețel însă rece pentru a închide porii.
Nu folosi fondul de ten, nu pune mâna murdară pe față. Vara folosește o cremă solară de protecție pentru ten sensibil, nimic mai mult.
În fiecare seară să te demachezi cu un demachiant pentru ten sensibil chiar dacă nu ai folosit machiaj, se depune praful pe față și este suficient să faci această operație. Și un gomaj este bine venit dar când nu mai ai coșuri.
Folosește o cremă cu rol antiseptic și un batonaș care să ușuce coșurile. Se găsesc la farmacie.
Poți merge și la un medic dermatolog pentru mai multe investigații și tratament.
Pa, pa.

| eliza a răspuns:

NU le mai stoarce raman urme incearca un sapun special, si daca vrei o crema.

| ina129 explică:

Buna mersi de raspunsuri insa vreau sa fac o parateza si sa spun celor care mi-au sugerat "expunerea" la soare pentru ca usuca cosurile...eu nu ma pot "expune" la soare pentru ca am si cateva pistrui (nu foarte multe, dar am), si nu prea ma expun la soare pentru ca mi se inmultesc pistrui straight face. ok mersi de raspunsuri :*si le mai astept in continuare.:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut cosuri si stiu cum e si stiu cum am scapat de ele :1.NU E BN SA STAI LA SOARE! in timp o sa iti apara niste buboaie de o sa te sperii! 2. spala-te des pe fata dar e de preferat mai bine apa termala...acum iti dau un tratament si sper macar sa il incerci(sigur da rezultate intr-o saptama):primul pas dimineata te speli cu ivapur de la ivatherm .acest sapun lichid este spumant purifiant si impiedica aparitia punctelor negre care duc de asemenea la cosuri mari si urate apoi te dai cu o crema hidratanta tot de la ivatherm pentru a usca si regenera pielea si in timpul zilei din cand in cand te dai cu apa termala ...seara te speli iar pe fata cu sapunul propus de mine iar apoi te dai cu brevoxil(sau la alegere daca vrei cu zinerit)chiar daca ai mai folosit aceste creme daca vei folosi tratamentul asa cum am zis eu totul va fi bine.SI asta e tot! 100%100 merge ...eu am avut acnee urata de tot de la 9 ani si nu mai scapam de ea.acum am 14 si am inceput tratamentul acum 2 luni si nu ma am nimic.doar niste semne dar sunt micute si creca trec si alea(de abia se observa)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mda si eu am aceeasi problema daca vrei iti spun ce folosesc eu :dimineata tai o felie de rosie si ma dau cu ea pe fata apoi cand se usuca ma spal pe fata cu sapun dove (orcare sapun Dove)apoi ma clatesc si gata. Acelasi tratament sa il faci si inainte de culcare si creau sa iti spun ca eu sunt multumita. ADica nu mai am atatea cosuri ca la inceput acum mai am cateva care de abia se vad. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eo am folosit zynerit... si in vreo 4 luni mi'au disparut, apoi l'am lasat mi-a aparut cateva punctulete pe frunte, atat... zyneritul l-am achizitionat prin prescriptie medicala, dar cred ca poti sa il cumperi direct din farmacie si costa in jur la vreo 30 ron, sper sa scapi si tu de ele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am aceiasi problema si nu stiu cum sa scap de ele, am incercat de toate, si imi apar la nici 3 zile dupa tratament.

| andreutza9 a răspuns:

Si eu am incercat toate tipurile de tratamente si zynerit si pentru o perioada de o saptamana mi-au trecut dupa au reaparut...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E simplu si eu am avut o gramada...fi atenta ce trebuie sa faci:1. spalate des pe vata cu apa calduta si cu un gel cu ph. 2. pe urma fa-ti timp de o spatamana masca cu argila se gaseste la farmaci si este un leu si 20 de bani las sa actioneze o ora dupa aia spalate si date pe fata cu zeama de la castraveti. te-am pupat sper sa-ti mearga una mie mi-a mers:* ciuss

| karinutza_4415 a răspuns:

In primul rand nu le stoarce cu una cand le vad ca trebuie stoarse fac altceva ma duc pe afara etc. Dupa cum au mai spus si altii spalate cu sapun pe fata dar nu oricare gionsons babay de copii pentru ca sapunul cu sulf est pentru cei de peste 20 ani. Daca vrei poti folosi zyneryt sau eryfluid dar pentru o perioada mai indelugata pentru asi fac efectul eryfluid se gaseste in farmacii si costa doar 8 lei dar se foloseste pentru acnee simpla nu severa.Alttratament ar fi acidul SALICILIC sau brevoxy.acum o sa.ti dau tratamente fcte in casa:1)se amesteca intr.un vas o banana cu 2 lingurite de miere si se amesteca bine pana se face o pasta este si impotriva cosurilor dar si pentru a le combate 2)4 ingurite miere si 2 lingurite scortisoare se amesteca si se aplica.atentie ambele tratamente se tin pe zona cu probleme 5-10 min. daca nu iti trec inseamna ca ai o boala in sage nu te speria nu e deloc grav dar va trebuii sa t duci la dermatolog o sa-ti dea ceva si nu o sa mai ai nimic. apropo eu am 13 ani. sper ca te.am ajutat. te.am pupacit:*:*:*