Eu am aceiasi problema cu ciocolata, dar incerc sa o inlocuiesc cu fructe si observ ca da roade, deci incearca.
De ce vrei sa scapi? Glumesc...incearca sa mananci ciocolata neagra, o sa mananci mai putina.
Daca esti chiar dependenta si nu e doar o placere, inseamna ca ai un pic de luptat. Ciocolata poate crea chimic dependenta, asa cum o face cofeina din cafea sau cola. Corpului tau nu ii e usor sa se lupte daca ai ajuns la nivelul asta.
In plus, ciocolata creeaza serotonina ( " secretul fericirii"), de aceea te simti bine cand o mananci.
O idee ar fi sa inlocuiesti ciocolata cu lapte, care este dulce si la care rezisti mai greu, cu ciocolata amaruie cu procent mare de cacao ( 70 % ). Asta te va limita de la o cantitate mare.
Problema este insa si psihologica, pentru ca pentru tine ciocolata este un refugiu; incearca sa faci ceva sa fii mai multumita ( fa lucruri care iti plac), incat sa nu te arunci imediat spre ciocolata.
...hmmm grea problema dar parerea mea e ca ar trebui sa incerci sa inlocuiesti ciocolata cu alimente sanatoase si mult sport, dar e nevoie si de foarte multa ambitie.Succes!
Si eu am problema asta nu rezist o perioada lunga fara ciocolata. Acum imi iau batoane fibrobar cu ceai verde (nu sunt stralucite la gust, dar merg) deoarece nu apuc sa mananc dimineata nimic la scoala si am observat ca nu prea mai simt nevoia de ciocolata in ultimul timp. Cand ma mai ia pofta mai mananc un mar sau un iaurt simplu de 100g. Acum, sa iti spun sincer, le-am si spus alor mei sa nu mai manance de fata cu mine ciocolata si sa imi ascunda borcanul cu nutella pentru ca sunt prea pofticioasa si dupa aia gandul imi e doar acolo
Eu am mai avut o problema cu sucurile acidulate, mai ales cu COLA. O perioada buna de timp mama a inlocuit sucul cu ceaiurile si apa cu lamaie si m-am dezobisnuit de tot, acum nu pot sa beau deloc pentru ca mi se pare extrem de dulce. De Craciun sunt singura de la masa care cere apa plata si nu suc
Succes!