| PumpkinDoll a întrebat:

Cum pot scapa de egoism? Mi s-a spus ca sunt egoista de cateva ori, m-am enervat si mi-am spus in gand ca persoanele care au spus asta n-au dreptate deloc, dar m-am gandit mai bine si am ajuns la concluzia ca au dreptate. Si de ce multi comfunda egoismul cu iubirea de sine? Eu am o stima de sine scazuta rau.

4 răspunsuri:
| CorneliaMorar a răspuns:

De egoism poti scapa doar iubind, si impartind lucruri sau depinde de ce tii doar pentru tine! Daca ai stima de sine scazuta invata sa comunici mai mult, si sa fii si indiferenta la replicile rautacioase din jur!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Incearca sa nu iei o decizie pe baza a ceea ce crezi ci sa iei in calcul ca poate si cealalta lume are dreptate in aceea privinta.

| Freya1 a răspuns:

A fi egoist inseamna a te gandi doar la tine, la binele tau, la scopul tau etc si este usor sa iti dai seama daca suferi de asa ceva dar doar daca vrei.
Daca tu consideri ca esti un om bun sau chiar perfect si meriti tot fara ca si tu sa oferi la randul rau este posibil sa ai in dram de egoism.
Narcisismul este altceva (iubirea de sine de la aspect la felul de a fi).

| Frank51 a răspuns:

Fiecare are putin egoism, asta e in natura noastra, cum altfel sa supravietuiesti in aceste vremuri grele?