| Karina2023 a întrebat:

Cum pot scăpa de timiditate?
Mereu încerc sa scap de asta dar mereu când încerc cv ma oprește...
Nu știu ce sa fac cum sa fac pentru început...
Nu am nici măcar o prietenă bună cu care sa comunic ceva
Sunt în clasa 6 a și mie foarte greu sa răspund la ore pentru ca mi-e frica dacă nu răspund corect și va râde colegii de mine...
Am o suma de gânduri negative și nu pot scăpa de ele...
Ma puteți ajuta cumva, va rog!

4 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Nu mai gandi scenarii negative, nu e de parca ai in jurul tau colegi perfecti din orice punct de vedere, ti in tine frica sa nu fi judecata cand in realitate oricine ar rade de un raspuns de al tau de exemplu la sfarsitul orelor cand pleaca acasa oricum nu ii mai pasa si uita de existenta ta, acorzi prea multa importanta parerilor din jur.

| Violleta2022 a răspuns:

Lipsa cunostintelor si invatatul prost fac ca sa fii timorata si sa-ti fie frica sa deschizi gura.
Daca pui mana serios pe carte si inveti de 9 si 10 vei stii foarte bine totul si va dispare tracul si frica sa deschizi gura, fiindca ai invatat si cunsoti toata lectia, deci ai incredere in tine si atunci iti vei da drumul la gura, disparand si timiditatea.
Ganduriel negative sunt tot de la lipsa cunoasterii, ca-ti este rusine sa deschizi gura nestiind ce sa spui, fiindca nu ai invatat.
Dar totul se va schimba in bine si foarte bine, cand pui mana serios pe carte si ai numai note mari!

| Issa_Isabel_1986 a răspuns:

Buna!
Atunci când ai o frică, stai cu tine și pune-ți întrebarea: "Care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla în acest caz!?" vezi toate răspunsurile care îți vin, si la fiecare răspuns vi cu aceeași întrebare până mintea ta va înțelege că de fapt nu era totul atât de negru precum părea.
Timiditatea, folosește-o constructiv -" Cum ma pot ajuta de timiditate în loc să mă încurce?" Prima dată mintea va refuza că există un răspuns aici, insa cu cât vei insista cu întrebarea, vei căuta în interiorul tău și vei găsi răspunsul?