Fi tu însuți, niciodată să nu te compari cu alții colegii de ai tăi din clasă, este absolut normal, săte simți timid în fața colegilor tăi de clasă și să ai emoție, sentimente asta este esența noastră ca oamenii ce ne definește emoțile, sentimentele noastre ne fac să fim cine suntem noi într-adevăr cu Adevărat ca oamenii. Fi deschis cu colegii tăi, sociabil fiindcă doar așa poți să-ți depășești timiditatea față de colegii tăi din clasă dacă aveți oră de sport participă și tu nu sta săte holbezi, nu sta retras fiindcă te vei pune într-o situație singur care nu-ți va conveni, începe să vorbești cu colegii tăi pe un subiect o materie de clasă pe care se predă întreabă dacă vreți să fiți prietenii nu-i nimic greșit în asta, este absolut normal, ajută-i și tu dacă au nevoie de ajutorul tău colegi tăi de clasă la un anumit subiect, sau orice altceva vă predă, învață profesorii și evită comparațiile o sa vezi că mulți colegii vor fi genul uni, dar tu rămâi însuți în tot deauna să nu te comparii, pui la mintea altora car te provocă și caută probleme cu tine.
Colegii nesimțiți care te tratează urât, nu-i lua în seamă nu le da importanță unor colegi care n-au avut parte de educație părinților lor.
Încearcă sa te împrietenești ușor cu ei sau măcar cu cei care sunt prietenoși de fel ca mai sunt din aia care fac mișto (pe aia sa ii eviti). Vorbiți chestii ce ar putea fi interesante, de exemplu sa dezbateti un subiect sau vorbiți de un serial ceva și așa ușor ușor te împrietenești. Și eu pana in clasa a 6 a am fost timida nu vorbeam mai cu nimeni și ma strigau "muta" (atâta minte aveau), pana am ajuns sa fiu bătăușa clasei
Și cel mai important evită conflictele, fiindcă vei da ele ori unde pe parcursul vieții lasăi pe alți să fie ei cei mai cei... tu rămâi tu cel Adevărată în tot deauna.
Salut! Nu este neaparat nevoie sa iesi in evidenta de la inceput, aveti patru ani in care va veti intalni zilnic, lucrurile vor evolua de la sine. Incearca totusi sa iti alegi un grup din care sa faci parte, in cazul in care clasa se imparte, ca sa nu ajungi izolat dupa aceea. Nu te ingrijora daca ai un anumit trac acum la inceput, totul o sa fie bine.
Andrei67y5 întreabă: