Nu exista un minim la note sau la bac. Faci un liceu de mate info apoi o facultate de profil... Și înveți mult pe cont propriu.
Domeniul tehnologiei cuprinde mai multe ramuri de specialitate care, din pacate, sunt incluse in România si in majoritatea Europei într-o singura ramura: IT.
IT-stul instalează aplicații, se ocupa de rețea, de servere, are si un level începător in repararea hardware ului si instalarea lui la un calculator, dar si un level începător in programare. Nene ăla de la scoala pe care il cheama profesorii ca pica netul, ăla e IT-st.
Spre exemplu un full stack developer poate îndeplini unele atribuții ale IT stului dar un ITst nu poate îndeplini atribuțiile unui full stack developer.
Daca vrei sa devii programator, si aici exista mai multe specializări: web Developer, developer de front end si back end, full stack developer ori sa fii programator doar pe limbaje (Java/Python developer). Alte specializări: data scientist, cyber security si multe altele.
Ce scriu si creeaza oamenii ăștia folosesc IT-știi.
Aștept contraziceri.
Poți deveni programator si fără facultate daca iti faci o programa școlară si înveți de pe net dupa ea sau daca te înscrii la un bootcamp si acolo vei fi învățat lucruri fundamentale esențiale, dar iti vor fi oferite si proiecte si vei avea si ajutor in a duce proiectele respective la bun sfârșit.
Obtii un job sigur si cu si fără facultate daca ai cunoștințele esențiale de programare si daca stii anumiți termeni si funcții care se întâmpla in timpul programării, gen Big O, dar si daca ai un portofoliu cu proiecte. Trebuie sa dovedești ca te pricepi la ce ai aplicat.
Sunt anumite cursuri.Iar la facultate din cate stiu trebuie sa iei 8 la bacalaureat ca sa intri
In primul rand trebuie sa urmezi studiile unei facultati de informatica, automatica, tehnologia informatiei, mate-info.
Media de la bacalaureat e irelevanta, mai e o cale, prin cursuri, dar e o cale foarte grea si trebuie talent natural.
username2468 întreabă: