Nu ai incredere in tine. Nu poti avea nici oamenii si ei vad asta. Mai ales băieții. Invata sa ti crești încrederea în sine! Citeste pe internet despre asta.
Nu poti, dca nu ai facut prieteni cand erai copil, mai incolo nu poti
Crede-ma sunt in acelasi situatie ca tine
Cred ca is mai batran ca tine, da in fine eu am fost genu de victima sigura, tot timpul luat la batjocura, asa ca m-am inchis nu am socializat nu nimeni.
Ideea e ca am trecut cu mult de perioada aia, am descoperit viata dar am realizat ca nu pot socializa cu oamenii
Vrei sa vorbim in privat?
Prietenia,este ceva ce vine de la sine, dar in timp..deobicei prieteni poti sa iti faci doar. dintre cei ca tine,cu aceleasi obiceiuri, preocupari, nivel de educatie, etc, ..desigur exista si extrema cealalta.
Nu pot spune ca am reusit sa-mi fac „ un prieten " adevarat, niciodata nu am stiut ce inseamna sa ai un prieten adevarat. Am reusit sa-mi fac doar amici cu care mai ies la un fotbal, un restaurant, cu care efectiv ma distrez. Eu am ajuns la concluzia ca nu ai nevoie de prieteni adevarati in viata, ai nevoie doar de persoane cu care sa te distrezi. Un pont bun pe care ti-l pot oferi este sa cauti persoane cu interese comune.
Ai ajuns la concluzia gresita.
Asta e.
Pai daca gresesti in loc sa zici "asta e" nu mai scrie aberatii pe aici.
Suna-ma cand vei avea argumente, nu sunt hater vato
Woau "." este si subiectul meu preferat TPU
Ciudat ca mi.ai dat ignore pe celalalt cont din moment ce mi.ai trimis un mesaj in care ai cerut sa aduc argumente ca sa.ti demonstrez ca gresesti.Imi poti spune de ce? Nu te bat, chill.
Fara suparare, dar esti cam redus mintal.
Si ca sa nu te injosesti mai mult de atat...nu mai da ignore fara motiv, e patetic.
Ca sa-ti raspund la mesaj.Pai...un prieten adevarat e in mod normal mai valoros decat unul fals.Este putin cam ridicol sa ma intrebi de ce.Ar trebui sa stii si tu.
Ce ai scris in acel comm este posibil ceea ce consideri ca e mai bine pentru tine si poate chiar este.Sau crezi asta ca n.ai avut vreodata un prieten adevarat.Si daca n.ai avut e gresit sa comentezi inutil.Ca daca aveai nu mai ajungeai la concluzia asta.
Iar cand incerci sa ajuti pe cineva(respectiv utilizatorul caruia i-ai raspuns)vorbesti la modul general, nu despre opinia ta personala asupra unui fapt, mai ales daca stii ca in marea majoritate a cazurilor nu se aplica.De ce? Pentru ca poate face asa cum ii zici si ajunge sa regrete pe urma.Plus ca il induci in eroare.
Cum sa-i spui cuiva ca n-are nevoie de prieteni adevarati ci de falsi cu care sa se distreze un timp si dupa sa-l barfeasca pe la spate? Ca asta fac non prietenii.
Cata ipocrizie...
Clar un om ar trebui sa aiba nevoie mai mare de prieteni adevarati decat de cei falsi care te lasa cu prima ocazie.M.ai intrebat de ce consider ca tu gresesti.
In primul rand, un prieten adevarat va fi mereu bucuros cand tu realizezi ceva, in timp ce cei cu care tu stai doar din plictiseala te vor invidia.
In al doilea rand...Prietenii adevarati te suna pentru ca le este dor de tine, insa cei pe care.i tii langa tine de plictiseala te vor cauta atunci cand au nevoie de ajutorul tau, adica cand vor ceva de la tine sau se plictisesc si vor sa.si omoare timpul cu cineva.Adica ceea ce doresti si tu de la ei.Prietenia bazata pe interes e o relatie toxica si e gresit sa traiesti cu impresia ca iti trebuie asa ceva.
Trecand mai departe...Prietenii adevarati sufera impreuna cu tine, iar in extrema cealalta nu poti gasi sprijin moral si sustinere.
Prietenii sinceri te vor accepta asa cum esti, iar cei falsi vor incerca mereu sa te schimbe.
Plus ca un prieten adevarat te respecta.Un amic de caterinca nu face asta.
Sunt doar cateva motive pentru care un prieten pe care.l tii doar de distractie se diferentiaza de unul adevarat.Nu este suficient?
Eu personal (precum si altii de asemenea)nu m.as putea distra pe langa unul cu care n.am niciun fel de legatura.Nici amic nu se poate numi daca vreau doar sa ma distrez si nimic altceva.
Eu nu vreau o prietenie bazata pe interes, respectiv sa stau cu cineva doar din plictiseala si invers.
Eu cand stau in preajma unei persoane vreau sa fie cineva pe care ma pot baza si sa ma ajute cu mai mult decat sa uit de plictiseala si sa ma distrez.
Si nu e doar o opinie personala. Ceea ce cred eu e valabil pentru majoritatea.
Deci da, gresesti.
Distractia de care ai parte pe langa unul cu care ai o relatie bazata pe interes e doar in capul tau.Nu te distrezi cu adevarat.Nu poti.Traiesti crezand ca o faci, dar nu e adevarat.De fapt...ce inseamna "distractie" pentru tine? Aceasta poate aparea in mai multe forme in functie de persoana, dar niciodata in preajma cuiva care n.are nicio insemnatate pentru tine.
Tu nu te distrezi cu un prieten fals, respectiv amic de caterinca, ci ai parte de placere, de o stare de bine.
Asta cand nu te gandesti ca respectivul nu da 2 bani pe tine.
Dar intre asta si distractie e de asemenea o diferenta imensa.
Nu poti sa te distrezi mai bine, sa te simti mai ok si sa vorbesti mai deschis si despre mai multe chestii cu un amic in care nu-ti poti pune nici macar increderea decat cu un prieten adevarat.
Nu incerca sa-i compari.
Si ai niste probleme daca ai alege o persoana din descrierea din comm.ul tau in locul unui prieten adevarat, nu amic sau fals.
Acum spune-mi tu...cum poate cineva care sta in viata ta doar pe moment, cineva cu care doar iti omori timpul pentru "distractie" sa fie deasupra unui prieten adevarat?
Deci ai ajuns la concluzia asta fara sa fi avut vreodata un prieten adevarat? Wow
Tu cum poti sa dai sfaturi si sa spui ca ai ajuns la concluzia ca iti trebuie falsi, amici de caterianca, relatii bazate pe interes si nu prieteni adevarati fara sa fi experimentat ceea ce presupune concluzia respectiva?
Eu stiu ca pentru a putea sa-i zici altuia ca are nevoie de falsi si nu de prieteni adevarati, sa poti spune ca ai ajuns la concluzia ca de asta ai nevoie trebuie sa fi avut macar o data un prieten adevarat.Dar la tine e invers.
Argumentele astea nu sunt de ajuns? Randul tau.Demonstreaza-mi ca unu cu care stai doar din plictiseala, o relatie bazata pe interes e deasupra unei prietenii din care clar ai mult mai mult de castigat.
Si ce legatura are faptul ca dai raspunsuri eronate pe aici cu a fi hater?
Si esti idiot rau daca crezi ca n-aveam vreun argument.Adica vorbim despre prieteni falsi si prieteni adevarati. Diferenta e atat de mare incat pot sa-ti aduc n mii de argumente sa sustin ce cred si desigur, adevarul.Ce spui n-are niciun sens.
"Suna-ma cand vei avea argumente"
Ce e mai grav e ca vorbesti de parca e imposibil sa aduc argumente in ciuda faptului ca diferenta dintre cele 2 e mai mult decat imensa.
"nu sunt hater vato "
Si acum vorbesti de parca eu gresesc si nu sunt in stare sa demonstrez ce cred cand am facut-o deja.
Chiar asa...de ce razi cand eu am castigat?
Credeai ca dandu-mi ignore vei reusi sa dai impresia ca n-am niciun argument fiind in imposibilitatea de a-ti raspunde? Te-ai inselat.
Mergi la un psihiatru, ai probleme grave.
Prietenia vine de la sine. Sunt fix ca tine, nu fumez, nu beau alcool, nu injur ( foarte rar o fac), sunt destul de sociabil.
Am cei mai multi prieteni de la scoala, da...Este mai usor pentru mine.
Si eu sunt in aceeasi situatie, faza naspa este ca sunt pe cale sa intru la liceu si o sa pierd niste prieteni de scoala geniali. Uite cum sta treaba, tu esti un baiat de treaba, nu te schimba, cauta prieteni la fel ca tine. Fa-ti o gasca in care sa ai incredere mai multa decat in propria familie(sau nu) eu asa am facut. Puteam sa vorbesc ORICE cu ei, stiam ca vor intelege. Sper sa gasesti si tu asa ceva. Mie mi-e teama ca nu voi mai gasi ((.Dar mult succes!
Presupun ca ai 24 de ani ceea ce este ingrijorator. nu bei, nu fumezi, esti calm, ingrijit - nu-mi dau seama cum ai stabilit ca esti sociabil. presupun ca asta-i un deziderat. whatever. daca nu esti sportiv, probabil religia te impiedica sa te integrezi. Nu este rau sa mai si bei din cand in cand - nu sa fi betiv. Este ok sa nu fumezi. Ca sa-ti faci prieteni, falsi sau adevarati (va fi greu sa-i deosebesti) trebuie sa starnesti curiozitate, sa creezi dinamica in jurul tau. Este simplu in teorie, destul de greu in practica de vreme ce tu nu ti-ai dezvoltat aceste abilitati sociale, pana acum. Sfatul meu, asa, pe repede inainte: baga sport la greu si invata sa spui bancuri (la greu de asemenea) intr-un an o sa ai podul plin daca-ti faci treaba bine. Femeile apreciaza barbatii bine facuti, eleganti, curati, etc si cu simtul umorului. daca ele te plac, te vor simpatiza si baietii. Fi barbat insa. Cand sti ca ai dreptate si aperi o cauza buna, nu faci nici un pas inapoi indiferent de consecinte. Zici ca esti un om bun si educat...si aici ar fi o problema. Faci greseli de gramatica pe care nu le-as amenda foarte tare daca nu ai fi subliniat faptul ca esti educat. hai sa zicem ca a fost o problema de tastare - ca si eu am d'astea.
Piciu_Mihaela_ întreabă: