Da,se poate însă durează timp si trebuie depus efort psihologic destul de mare. Te poti îmbolnăvi si psihic de la asemenea schimbări.
Tot ce ai de facut, e sa analizezi modul in care esti, sa fii constient de modul in care esti acum, si de modul in care ai vrea sa fii.
Daca ai doar de castigat pe seama acestei schimbari, atunci e clar ce ai de facut, trebuie sa-ti schimbi personalitatea.
Cum faci asta? In general doar tu vei stii, totul tine de ce vrei sa imbunatatesti la tine.
Da, iti analizezi calitatile, defectele si vezi care trebuie imbunatatite si cauta cum.
Eu am încercat dar se depune mult efort.Eu eram închis, nu chiar antisocial dar nu radeam și eram supărat mereu.Lua un moment dat am zis:viața e frumoasa și scurta.Eu nu am timp de seriozitate excesiva (nu zic za nu fii serios, dar intr-o mica masura)și sa mă mai și amuz, sa mai fac care o glumiță. Acum 4 ani m-am deschis și am început sa fiu mai sociabil mai glumeț și sa accept glumele și bâza mult mai ușor chiar dacă a fost greu la început. După patru ani mi-a fost mult mai bine cu noua personalitate deschisa.