Urmezi metoda 21/90 (21 de zile să creezi un obicei, 90 de zile să creezi un mod de viață) și tragi de tin să reușești, nu o să fie ușor, dar devine mai ușor cu timpul deoarece creierul tău începe să dezvolte un anume simț pentru învățare, elimină timpul petrecut pe telefon și calculator și adaugă în locul lor citit și repetat lecții.
Nu trebuie să nu mai stai pe calculator, dar când stai, împarte timpul, cum ar fi (stai 2 ore pe calculator, din acele 2 ore, o jumătate sau o oră o petreci prin a te informa la ceea ce vrei, a citii un capitol dintr-o carte de pe internet) și încearcă să te apuci de lucruri noi cum ar fi sală, jogging, să-ți împarți programul mai bine pe diferite etape (dimineața faci jogging, după aceea mănânci micul dejun, după te pui să citești). Acesta este doar un exemplu, încearcă să faci un program stabil și învățatul o să devină mult mai ușor. Dar ține minte, este vorba de timp și perseverență, nu de tras cât mai tare.
Cauta-ti si tu un scop clar. Eu, spre exemplu, invat istorie pentru ca vreau sa devin profesor. Evident, urmez si o facultate in acest sens, insa studiul individual joaca un rol foarte important. Gandeste-te si tu ca inveti pentru a ajunge la facultatea nu stiu care, care odata absolvita iti va conferi un job foarte bine platit.
Pai învață câte 20 de minute apoi pauza și tot așa, mai mănâncă câte o ciocolata și așa descoperi dulcea carte.
Sa faci ceva ce iti place tie, degeaba faci un lucru daca nu iti place cred ca de asta esti lenesa.
Toti avem un gram de lene, unii mai mult, alții mai putin. Dar uite asa se deosebesc oamenii care chiar sunt conștienți ca pentru a ajunge cineva in viata trebuie sa depună efort in prezent, iar de cei leneși care nu învața ce pot zice. efectiv nu sunt conștienți ca doar prin munca pot avea un viitor frumos. in schimb prefera sa fie acaparați de zona de confort și distracție. amuzant e ca in viata de adult vor avea parte de o soarta opusa.
Pai de ex, daca ai un obiect de cumparat care iti place, ii spui mamei tale sau tatalui sa iti dea bani in functie de note, ex iau 8, imi da 80 lei sau 8 lei si tot asa la 10 este 1mil sau 10 lei, si daca nu te intereseaza banii, gaseste un hobi si incearca sa faci cumva legatura intre hobiul tau preferat si scoala, de ex colegii mei vin la scoala doar pentru football
QueenG întreabă:
Andrei67y5 întreabă: