Trebuie sa iti alegi prioritatile. Nu tot timpul poti face in viata doar ce iti place, ci si ce e nevoie sa faci. O sa ai timp si de distractie, dar trebuie sa constientizezi ca e mult mai important sa inveti. Toti am invatat aceleasi ore, ne-am si distrat, deci se poate. Daca nu tii cont de asta o sa regreti mai tarziu cand o sa vezi colegii tai ca ajung mari si tu nu, pentru ca tu nu ai avut chef de invatat ci de distractie. Vezi cat de greu e in ziua de azi sa gasesti un loc de munca, incearca sa te gandesti putin si la viitor chiar daca esti inca un copil.
Poti spune multumesc ca nu esti in clasa a 8 a sau a 12 a. Atunci chiar nu mai ai timp liber de nimic. Eu, acum in clasa a 8 a, m-am lasat si de inot, de canotaj si de handbal + lectii la chitara. Si partea proasta e ca fac de performanta. Oricum, daca chiar vrei mai mult timp liber, organizeaza-ti programul intr-un orar si vei avea mai multa ' curatenie ' in viata de zi cu zi. Sper ca te-am ajutat!
Asculta la ce-ti zic acum: timpul liber ori ti-l faci ori nu-l ai deloc. Degeaba se spune ca ar trebui sa ai timp mereu sa faci in 16 ore cam tot ce ar trebui facut (scoala, teme, invatat, mancat, spalat, drumuri etc).
De cele mai multe ori sunte prinsi prea mult si se poate ca foarte usor sa clacam. Nu ne ramane decat sa ne facem timpul liber. Nu tot ce facem ne este de folos asa ca uneori ar mai trebui lasate cateva deoparte.
Doamne feri sa renunti la scoala, teme etc. Doar stabileste prioritatile si din ce e la urma pe lista, taie zilnic cate 2-3 tascuri.
Pur si simplu, azi refuzi sa mergi la magazin dupa paine si deschizi o carte.
Pur si simplu azi nu iti faci o tema si faci o plimbare de 30 de minute in parc.
Pur si simplu sambata nu te duci la meditatii. Iei o pauza si iesi la un suc.
Stiu, stiu, toti o sa-mi sariti in cap spunand ca scoala e importanta. Da, stiu, si eu am trecut pe acolo si nu a trebuit sa fiu "masina" asa cum spuneai si tu in intrebare, ca sa trec cu bine.
Mult succes!
Salut,
Incearca sa-ti organizezi activitatile.
Nu cred ca ai chiar 7-8 ore de scoala in fiecare zi, mai ales ca zici ca esti un copil.