Cu problema asta ma confrunt si eu. Nu prea ai ce sa le faci. Asa s-au obisnuit, asa iti vor zice. Incercand sa-i convingi sa te strige altfel, s-ar putea sa faca, din ambitie, si mai rau. Eu unul, treptat, neavand ce face, m-am obisnuit cu apelativul asta. Slava Domnului ca mai exista oameni in oras, putini ce-i drept, care ma striga si dupa numele mic.
Le spui cum preferi sa iti spuna daca nu iti respecta decizia nu le mai raspunzi bafta
Te obisnuiesti. La unele persoane numele de familie e mai usor decat prenumele.
De ce?
E mai fain așa. Eu unul mă simt mult mai bine când cineva îmi zice pe numele de familie. Asta poate și din cauză că nu-mi place numele Silviu.
Salut. Le spui ca preferi sa iti spuna pe numele mic si gata. Altceva nu ai ce face. Daca sunt baietasi, nu iti vor mai spune.
Salut! Nu e o idee buna sa le spui pe numele de familie.Și mie îmi spuneau la fel pana cand am luat atitudine. Mai clar, am inceput ușor: "nu imi mai spune pe numele de familie" (primele zile), "nu ies afara daca imi mai spui asa. oricum n-am niciun chef" (zilele următoare) si tot așa. Daca le zici pe numele de familie pot apărea conflicte. E pacat să rupi o prietenie pentru un simplu nume. Funda?
Ignora.Asta patesc si eu. O sa se plictiseasca peste ceva timp.Nu arata slabiciune, ei asta vor.Te imbratisez
Ai putea sa incepi sa le spui si tu pe numele de familie, si asa la un moment dat o sa inceteze.Mult noroc!